Het Willem-Alexanderplantsoen gaat opgeknapt worden!
Let op: reageren is momenteel niet meer mogelijk. Het nieuwe ontwerp is af!
Animatie ontwerp Willem-Alexanderplantsoen
Op 22 juni is een brainstormbijeenkomst georganiseerd. Gebruikers van het Willem-Alexanderplantsoen hebben mee gedroomd, over wat er in dit park zou moeten komen of juist verdwijnen.
Waar droomt u van?
Het kan zijn dat u niet aan deze brainstorm heeft kunnen deelnemen, maar wel graag mee wilt dromen over hoe het Willem-Alexanderplantsoen eruit zou moeten komen te zien.
Graag stellen wij u in de gelegenheid om uw dromen voor het Willem-Alexanderplantsoen in te brengen, aan de hand van onderstaande vragen.
1. Wat zou u graag willen dat er in het park komt?
2. Wat zou u graag willen dat in het park blijft?
3. Wat zou u niet willen dat er in het park komt?
4. Wat zou u willen dat er verdwijnt uit het park?
U kunt uw antwoord hieronder in een reactie plaatsen. (Reageren kan tot 7 juli)
Van dromen naar plannen
Wilt u meedenken hoe de dromen tot een plan kunnen worden gesmeed? Meldt u zich dan aan voor 7 juli 2017 via projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl
Om van de gedroomde ideeën met elkaar tot een plan te komen, is de gelegenheid om deel te nemen aan een werkgroep. Deze werkgroep maakt samen met een ontwerper van alle ideeën die zijn geïnventariseerd een plan. Een plan waarin ruimte is voor recreatie, groen, biodiversiteit, sport en spel want: Buiten is plek voor iedereen!
Dit plan wordt door de gemeente getoetst op haalbaarheid, veiligheid en leefbaarheid. Daarna wordt het plan teruggekoppeld naar de wijk. De werkgroep komt tussen september en december drie keer twee uur bijeen. De eerste bijeenkomst is op 26 september 2017 van 19.00 - 21.00 uur. De werkgroep plant met elkaar de andere twee bijeenkomsten in.
Wat kan er worden gerealiseerd?
Vanuit de gemeente is budget beschikbaar om het Willem-Alexanderplantsoen op te knappen. Vanuit de scholen is een groep actief die fondsen kan aanschrijven voor meer mogelijkheden. De werkgroep maakt daarom twee plannen. Een plan (basisplan) wat gefinancierd kan worden vanuit het beschikbare budget. Voor het andere plan (basis+ plan) zullen fondsen moeten worden aangeschreven om het te kunnen realiseren. En hoe meer mensen het basis+ plan een goed idee vinden, hoe groter de kans dat fondsen mee gaan financieren.