Denk mee over het Dobbegebied

Let op: Het is momenteel niet meer mogelijk om deze enquête in te vullen. De enquête is sinds 18 april 2017 gesloten. De resultaten zijn verwerkt in de verschillende documenten.

 

Iedereen kent de Grote Dobbe, de plas tussen het Stadshart en de Dorpsstraat. Voor veel Zoetermeerders is het een van de mooiste gebieden in het hart van de Zoetermeerse binnenstad. Er is de laatste tijd al veel gebeurd om het gebied nog mooier te maken. Denk alleen al aan de nieuwe brug, de opknapbeurt van het Dobbe-eiland en de leuke evenementen in het paviljoen op het Nicolaasplein.

De Zoetermeerse kunstorganisatie TERRA is vorig jaar samen met omwonenden, horecaondernemers, kunstenaars, winkeliers en maatschappelijke organisaties gaan nadenken over de toekomst en de verdere verbetering van het Dobbegebied. Al hun ideeën en plannen staan nu op papier in een conceptvisie genaamd Centraal Park Zoetermeer. Het belangrijkste in de plannen is dat het gebied een parkachtige uitstraling houdt en tegelijkertijd bruist van de gezellige activiteiten.

Tot 18 april heeft u  kunnen meedenken over het Dobbegebied door de enquête in te vullen. Alle enquêteresultaten gaan mee als advies aan de gemeenteraad, die in april/mei beslist over de voorstellen van de werkgroep.

Wilt u verder lezen over de ideeën van de werkgroep? Lees dan de conceptvisie voor het Dobbegebied, genaamd Centraal Park Zoetermeer.

 


Update: 5 juli 2017 | Nieuwsbericht van zoetermeer.nl

Het Dobbegebied wordt het Centraal Park van de stad, met volop ruimte voor ontspanning en vermaak op en rond het water. Groen, fijne zit- en speelplekken, grote en kleine evenementen en activiteiten zorgen er voor ontspanning en vermaak. Het college omarmt daarmee de resultaten van een intensief samenspraaktraject dat door een brede werkgroep is opgesteld. Het gebied rond de Dobbe fungeert momenteel voornamelijk als doorgangsgebied. De vele mogelijkheden van deze groene waterrijke plek middenin de stad worden nu niet optimaal benut. De nieuwe visie brengt hierin verbetering. Lees verder

 

Cookie-instellingen