Reclameregels

De stemming is gesloten, u kunt niet meer stemmen via Doemee en Youmee.

 

Reclame op straat is niet weg te denken. Bedrijven willen herkenbaar zijn. Klanten willen weten welke winkel waar zit. Adverteerders prijzen graag hun producten aan.  Toch past niet elke reclame-uiting even goed in iedere omgeving. Daarnaast hebben nieuwe ontwikkelingen als digitale reclameschermen regels nodig. 

Zoetermeer wil samen met u nieuwe regels rondom reclame ontwikkelen. Welke reclame-uitingen vindt u passen in uw omgeving? En waar mag het ietsje meer of juist minder zijn? 

 

Geef ons suggesties en aandachtspunten mee voor nieuwe reclameregels, klaar voor de toekomst.

Er bestaan allerlei soorten reclame: stoepborden, neon reclame aan de gevel en reclamemasten die hoog in de lucht reiken. Via deze vragenlijst kunt u kiezen welke soort reclames u bij welke omgeving vindt passen. Daarnaast kunt u bij iedere vraag aangeven waarom u deze reclame wel, of niet geschikt vindt voor het gebied.


Vervolg

De resultaten van deze vragenlijst worden samengebracht met andere resultaten van peilingen, zoals Youmee en een inloop- en debatbijeenkomst op 17 oktober 2017. Iedereen is welkom om langs te komen en mee te praten.

Meer informatie over deze uitnodiging vindt u hier. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Alle opgehaalde informatie nemen we mee om voorstellen te maken rondom de nieuwe reclameregels. Dit bespreken we in samenspraak met een adviesgroep reclamebeleid, die bestaant uit ongeveer 15 vertegenwoordigers van het lokale bedrijfsleven, bewonersgroepen uit onze wijken en belangenorganisaties.

Het totale traject loopt tot en met november 2017. De uitkomsten van de enquêtes, de inloopbijeenkomst en de adviesgroep gebruiken we bij het maken van een nieuw voorstel reclamebeleid.

 

Hoe werkt het?

De stemming is gesloten, u kunt niet meer stemmen via Doemee en Youmee.

Vragenlijst

In totaal zijn er 7 vragen over 7 gebieden. De vragenlijst is beschikbaar van 20 september tot en met 8 oktober 2017.

De volgende gebieden worden onderscheiden:

  1. Historische dorpskern
  2. Stadscentrum
  3. Woonwijken
  4. Kantoren- /bedrijventerreinen
  5. Snelwegen, stadswegen, stations, haltes OV
  6. Parken en bossen
  7. Polders

Per gebied kunt u aangeven ('stemmen') welke reclamesoort u passend vindt. Stemmen kan door te klikken op de button 'stemmen'.

Deze knop vindt u in het midden van de afbeelding die hoort bij de optie die u kiest.

Via de knop 'Lees meer >' komt u op de reactiepagina en vindt u alle geplaatste reacties over deze soort reclame in het gebied waar de vraag over gaat. Juist uw motivatie geeft ons waardevolle informatie. Wij nodigen u van harte uit te reageren.

Hieronder ziet u een voorbeeld.

Ziet u dit niet op uw telefoon? Dat is het platform niet volledig beschikbaar voor uw telefoon. Erg jammer. U kunt in ieder geval met een Android telefoon of Iphone meedoen en via een PC met de browsers IE of Chrome. In de bibliotheek kunt u gebruik maken van een computer met geschikte software om via doemee.zoetermeer.nl te kunnen stemmen. 

U kunt meerdere soorten reclame aangeven/ meerdere stemmen uitbrengen per vraag.

De stemming is gesloten, u kunt niet meer stemmen via Doemee en Youmee.

 


 

Een momentje...
  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.
Cookie-instellingen