S.H.O.E.S.

4410 keer bekeken 4 reacties

S.H.O.E.S. Schoenen van de jaren veertig tot vandaag tonen de ontwikkeling van stijlen, subgroepen, culturen en innovatie.

Expositieruimte
Reis met ons mee door 4 thema’s:

Verleiding: Sexy schoenen bepalen de houding en de beweging van een lichaam en zijn zinnenprikkelend.

Lifestyle: wat vertellen je schoenen over jou? Hiphop, skater, goth, biker, vegan, bankier, boer, young urban professional, bejaarde; je schoenen vertellen ene verhaal

Sportief: elke sport heeft zijn eigen schoeisel. Welke technieken horen daar allemaal bij? Wat is feit, wat is mythe? Bestaan er ‘lucky shoes?’

Obsessie: Schoenen zijn gebruiksvoorwerpen, maar ook objecten van verlangen. Een paar schoenen van Jimmy Choo of de nieuwste Nike Air Max zijn vandaag de dag een begerenswaardig bezit.

Afbeeldingen

Stemmen

Een momentje...
52 van 187 stemmen

X (voorheen Twitter)

4  reacties

Arno

28-01-17 om 20:07

Zie niet veel in Life style museum. Veel musea in het land doen daar al aan. Ik geloof niet, dat het samenbrengen van al die deelaandacht in een museum succesvol zal zijn. Ik onderschrijf idee├źn voor tentoonstellingen over Life style, maar niet als heel museum.

Anoniem

30-01-17 om 14:06

Wauw, eindelijk een museum dat mij wil en kan geraken en bewegen. Ik zou het super vinden als ik en ook mijn kinderen in dit museum naar interactieve dingen komen kijken waardoor we echt worden genodigd om met het onderwerp bezig te zijn. En om vervolgens ook echt te gaan voelen hoe iets in een andere tijd werkte. En om daarmee onze huidige manier van leven anders en in beter perspectief te kunnen zien. Of te wel, kleding zijn steeds meer een manier geworden om jezelf uit te drukken als individu. Best wel bijzonder om dat te kunnen ervaren en te beseffen als (jong)mens. Ben heel benieuwd, veel succes!

Anoniem

08-02-17 om 13:20

De stemknop doet het niet.

BZoetermeer

03-03-17 om 12:31

Het lijkt mij verstandig om goed te kijken naar vraag en aanbod. Als dit museum geen bezoekers krijgt is het geldverspilling. Wat willen Zoetermeerders graag zien qua musea? Wat is de behoefte landelijk? Ik zie hier geen toegevoegde waarde in.

Cookie-instellingen