111. Meerzicht Cauberg

205 keer bekeken 3 reacties

U kunt tot en met donderdag 13 april reageren op de voorgestelde locaties. De gemeente betrekt uw inbreng bij de definitieve locatiekeuze. U krijgt geen persoonlijk antwoord op uw reactie. De gemeente plaatst een algemene reactie met de definitieve locaties in een plankaart op de website. De laadpalen worden vervolgens vooral op aanvraag geplaatst. Per aangevraagde locaties wordt een verkeersbesluitenprocedure doorlopen, waartegen bewoners officieel bezwaar kunnen maken.

De voorgestelde locaties zijn op een zorgvuldige manier gekozen. Daarbij heeft de gemeente rekening gehouden met verschillende criteria, waaronder parkeerdruk, ligging van stroomkabels, locaties van bomen, bereikbaarheid, vindbaarheid en zoveel mogelijk uit het zicht van woningen. Hierdoor is de mogelijkheid om locaties te verschuiven zeer beperkt.

3  reacties

3  reacties

Yvette Vos 23-03-17 om 14:42

Geachte heer/mevrouw,
Graag wil ik, als direct omwonende (Berglaan 35) reageren op het voornemen een elektrische laadpaal te plaatsen voor 2 parkeer plaatsen op de Cauberg.
De parkeerplaats is druk bezet, des te meer omdat de parkeer plaats ruimschoots gevuld is met bewoners van andere delen van de wijk, die nergens anders kunnen parkeren, buiten de toenemende parkeerdruk zijn juist deze plaatsen continu in gebruik. Even verderop log een centrale parkeer plaats, daar zou het beter gepast zijn, daar zijn meer plaatsen, die minder in gebruik zijn en daar kijken verder ook niemand op uit.

Met vriendelijke groet,

Yvette Vos

Anita de Wilde 23-03-17 om 18:34

Beste gemeente, bij deze een reactie op het plaatsen van een elektrische laadpaal voor twee parkeerplaatsen op de Cauberg. Als bewoner van Berglaan 33 zie ik het voornemen met gemengde gevoelens tegemoet. Uiteraard is het prima dat wij allen bijdragen aan het klimaatakkoord van Parijs door meer elektrisch te gaan rijden. Praktisch gezien zie ik echter wel wat bezwaren. Deze twee parkeerplaatsen liggen direct aan het achterom van de huizen Berglaan en Braamberg (totaal 16 woningen). Ze worden door de bewoners regelmatig gebruikt als laad en losplaats, ook caravans staan daar even tijdelijk om te worden ingeladen. Auto's wassen gebeurt meestal ook op deze plekken. Bovendien liggen deze twee parkeerplaatsen direct naast het ophaalpunt voor de grijze en groene afvalcontainers. Momenteel is het razend druk op de parkeerplaatsen rondom Cauberg, als je 's avonds thuis komt hebben wij echt veel moeite om een plekje te vinden. En dan nog twee plekken minder? Kan er geen handiger plek worden gekozen die meer ruimte biedt en minder overlast voor de direct betrokkenen veroorzaakt? Met vriendelijke groet, Anita

Yvette Vos 24-03-17 om 10:25

Als aanvullende reactie zou ik graag nog een mogelijke locatie willen aanvoeren, naast Berglaan 132, einde van de Oostergo, hier staat vrijwel nooit iemand, kijkt niemand op uit en is beter bereikbaar voor algemeen gebruik. De bewoners van de straat kunnen op deze manier gewoon gebruik blijven maken van de toch al weinige parkeerplaatsen en daar zijn de laadpalen een echte aanvulling en geen inname van bestaande parkeerplaatsen.

Cookie-instellingen