Wijkgericht werken in Seghwaert

Welkom op de pagina over het wijkgericht werken in Seghwaert. Als wijkbewoner ervaart u elke dag het leven in uw wijk. U weet wat er speelt en wat er mogelijk nodig is om uw leefomgeving zo prettig, veilig en gezellig mogelijk te maken. Juist naar die ervaringen zijn wij op zoek, om de initiatieven voor uw buurt goed te laten aansluiten. Dit is een onderdeel van wijkgericht werken. U bent daarbij voor de gemeente, de maatschappelijke partners en de bedrijven in de wijk, een onmisbare schakel. We horen graag welke ideeën of initiatieven u heeft voor uw wijk of buurt en nodigen u uit deze met ons te delen. We gaan gezamenlijk aan de slag, want samen maken we de wijk. Doet u mee?

Op deze pagina belichten we een aantal thema’s, projecten en acties in Seghwaert waar we als gemeente samen met de bewoners en de maatschappelijke partners in 2021 mee aan de slagzijn gegaan. De thema’s zijn:

Op de themapagina’s vindt u meer informatie over de projecten en acties die in 2021 binnen deze thema’s zijn uitgevoerd.

Uw idee voor de wijk

Wilt u een (maatschappelijk) initiatief starten of heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of voor heel Seghwaert? De gemeente Zoetermeer helpt u graag! Wij ondersteunen inwoners en ondernemers bij hun ideeën. Hier kunt u initiatieven en ideeën melden en waar nodig ondersteuning vragen.

 

 

  • In de Veldenbuurt zijn in mei 2022 zes extra afvalbakken geplaatst, dit naar aanleiding van de met de buurtbewoners opgestelde buurtactieplannen. In het kader van het buurtactieplan was er 25.000 euro beschikbaar om samen met bewoners acties te bepalen die hun buurt verbeteren. Lees meer over Doe Mee in de Velden!

  • In de Gaardenbuurt zijn in mei 2022 zes extra afvalbakken geplaatst, dit naar aanleiding van de met de buurtbewoners opgestelde buurtactieplannen. In het kader van het buurtactieplan was er 25.000 euro beschikbaar om samen met bewoners acties te bepalen die hun buurt verbeteren. Lees meer over Doe Mee in de Gaarden!

  • Goed nieuws! Wijklab Seghwaert is open. In het Wijklab zijn alle inwoners uit Seghwaert welkom voor een kop koffie of thee, een praatje, maar ook voor leuke workshops, activiteiten en vragen over of ideeën voor de wijk. Lees meer over Wijklab Seghwaert

  • Alle huishoudens in de buurten de Weiden, de Vaarten en de Tuinen in Seghwaert konden in het najaar van 2020 meedoen met het platform voor bewonersinitiatieven: ‘Seghwaert Doet’. Lees meer over Seghwaert Doet

  • In 2019 zijn er meerdere buurtinlooppunten in Seghwaert geopend. In 2020 waren er al vier buurtinlooppunten in de wijk; in een school, een buurthuis, een steunpunt van een welzijnsinstelling en in een kerk. Lees meer over Buurtinlooppunten

  • Het Fazantenveld wordt opgeknapt. Samen met de buurt hebben we een nieuw ontwerp gemaakt voor het pleintje. Bent u benieuwd naar het nieuwe ontwerp en wilt u weten hoe we dit samen met de buurt hebben gedaan? Lees meer over Opknappen Fazantenveld

    Cookie-instellingen