Zoetermeer aardgasvrij: Warmtevisie

Het is de bedoeling dat Zoetermeer een aardgasvrije stad wordt. Graag horen wij uw mening, ideeën en gedachten over een aardgasvrij Zoetermeer, voor het maken van onze warmtevisie (Transitievisie Warmte).

Waar gaat het over?

Alle gemeenten in Nederland werken aan een aardgasvrije toekomst. Dit is afgesproken in het nationale Klimaatakkoord. Zoetermeer wil stap voor stap deze verandering in gang zetten. En ontwikkelt daarvoor een aantal plannen.

Tot aan de zomer werkt de gemeente aan de eerste stap: het opstellen van de warmtevisie. Graag horen wij van u wat uw ideeën en aandachtspunten zijn bij het aardgasvrij maken van woningen en wat de beste manier is om dit te doen.

U kunt van 8 april t/m 10 mei meedoen aan de enquête, daarna zijn er stadsgesprekken.

Hieronder vindt u de startknop van de enquête. Bij elke vraag kunt u het antwoord invullen dat zoveel mogelijk overeenkomt met uw mening of situatie.

Als alle vragen zijn beantwoord, kunt u aan het einde van de enquête persoonlijke opmerkingen en aanvullingen kwijt. 

Naar de enquête

 

Vragen?

Wilt u buiten de enquête of de stadsgesprekken om, vragen, zorgen en of wensen delen? Laat dit dan weten via dit formulier. Op alle vragen, zorgen en wensen ontvangt u een (informele) reactie van de betrokken beleidsambtenaren.

 

Vervolg

De uitkomsten van de enquête en de stadsgesprekken zijn voor de gemeente van groot belang bij het opstellen van de warmtevisie. Daarnaast gebruikt de gemeente hierbij alle beschikbare inzichten en analyses. In het najaar bespreekt de gemeenteraad deze visie.

Wilt u op de hoogte blijven van het maakproces van de warmtevisie en de uitkomsten van enquête? Vergeet dan niet uw e-mailadres achter te laten.

Stadsgesprekken Warmtevisie

Wilt u meepraten over de warmtevisie? Er worden drie stadsgesprekken georganiseerd. Op elke avond krijgen specifieke Zoetermeerse wijken de aandacht. Ben je verhinderd op de avond van jouw eigen wijk? Dan ben je ook op een andere avond welkom.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de aanmeldbutton hieronder. Enkele dagen voor het stadsgesprek ontvangt u per e-mail de bevestiging en het programma met de  link om mee te doen aan de online bijeenkomst.

TIP: Heeft u een dag of twee van te voren nog geen link ontvangen voor het stadsgesprek? Misschien is deze dan in uw spam of ongewenste mail terecht gekomen. Als ook daar de link niet in zit, neem dan contact op met warmtevisie@energieloketzoetermeer.nl .

Dit zijn de data

Stadsgesprek 1: woensdag 26 mei - 18.30-20.00 uur

Buytenwegh-De Leyens, Seghwaert en Noordhove

Aanmelden


Stadsgesprek 2:  woensdag 26 mei 20.30-22.00 uur

Rokkeveen en Oosterheem

Aanmelden


Stadsgesprek 3:  Woensdag 2 juni 19.30 – 21.00 uur

Meerzicht, Dorp, Palenstein, Driemanspolder en Binnenstad (Stadshart en Dorpsstraat)

Aanmelden

Vragen of opmerkingen?

Mail naar warmtevisie@energieloketzoetermeer.nl

 

 
Cookie-instellingen