Vergroening van het Stadshart

Het Stadshart van Zoetermeer is een drukbezocht winkelgebied dat in het verleden volledig verhard is aangelegd. Er was destijds weinig ruimte voor vergroening, wat niet meer overeenkomt met het huidige groenbeleid van de Gemeente Zoetermeer. We willen deze situatie verbeteren en hebben daarom het project 'Vergroening Stadshart' gestart.

 

Waarom vergroenen we het Stadshart?

De vergroening van het Stadshart brengt tal van voordelen met zich mee:

  1. Verhoogde sfeer: Bloemen en planten brengen kleur en levendigheid in het winkelgebied, wat een prettige omgeving creëert voor iedereen.
  2. Aantrekkelijkheid: Een groen winkelgebied trekt meer bezoekers aan en maakt het centrum aantrekkelijker voor zowel bewoners als toeristen.
  3. Leefbaarheid: Planten dragen bij aan een gezonder milieu door luchtkwaliteit te verbeteren en hitte te verminderen.

 

Wat houdt het project in?

We gaan verschillende soorten groen toevoegen aan het winkelgebied:

  1. Hangende bloembakken: Deze zullen langs de straten en boven winkelpuien geplaatst worden, wat een kleurrijk en uitnodigend effect geeft.
  2. Staande bloem- en plantenbakken: Deze bakken worden op strategische plekken in het winkelgebied geplaatst, zoals pleinen en brede trottoirs. Ze zorgen voor meer groen zonder de doorstroom van voetgangers te belemmeren.

Voor een impressie van hoe het er ongeveer uit komt te zien kunt u het volgende bestand downloaden.

Vergroening Stadshart Presentatieboek

 

Reactie

Als u wilt reageren op dit initiatief van de gemeente, kunt u uw reactie in een e-mail sturen naar projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl. Dit kan tot 10 juni 2024. Op de e-mails wordt door ons binnen twee weken gereageerd.

Cookie-instellingen