Nieuwbouw Van Aalstpark

Eindverslag participatie

De gemeente heeft de binnengekomen reacties beantwoord in een participatieverslag. Het college van burgemeester en wethouders heeft het verslag vastgesteld. Hieronder leest u het verslag. Met het vaststellen van het verslag is het participatietraject van de eerste fase van het haalbaarheidsonderzoek afgerond. In de tweede helft van 2023 zal het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen over het vervolg van het haalbaarheidsonderzoek. De gemeente houdt u van de verdere ontwikkeling van deze locatie op de hoogte via www.zoetermeer.nl/vanaalstpark.

Belangstellenden konden van 22 februari tot en met 7 maart 2023 meedenken over de mogelijke nieuwbouw in het Van Aalstpark. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 21 februari hebben belangstellenden kunnen reageren op het plan om te bouwen in het Van Aalstpark. U leest hieronder het sfeerverslag van de bijeenkomst.

Woningcorporatie De Goede Woning wil een nieuw appartementengebouw bouwen in het Van Aalstpark aan de rand van de wijk Palenstein. Voordat de gemeente beslist of het gebouw er wel of niet kan komen, wil zij van bewoners, omwonenden en geïnteresseerden horen wat zij van dit plan vinden. Tijdens een bijeenkomst op dinsdag 21 februari hebben zij kunnen reageren op het plan om te bouwen in het Van Aalstpark. U kunt via deze website ook meedenken en reageren.

Naast het Van Aalstpark staat de Jacob du Meeflat. Deze flat is van De Goede Woning en is toe aan vernieuwing. De Goede Woning zal het gebouw over een aantal jaar moeten opknappen of moeten slopen en opnieuw bouwen. Het gebouw opknappen als de huurders er wonen geeft lange tijd veel overlast. De Goede Woning stelt voor om naast de Jacob du Meeflat in het Van Aalstpark een nieuw appartementengebouw te bouwen. De huurders van de Jacob du Meeflat kunnen dan naar het nieuwe gebouw verhuizen en in de wijk blijven wonen. Ook wil De Goede Woning door nieuwe woningen te bouwen, een bijdrage leveren aan het verminderen van de woningnood. Met de bouw van een nieuw appartementengebouw, ziet de gemeente kansen om het Van Aalstpark op te knappen. Ook heeft de gemeente ideeën voor een fietspad door het Van Aalstpark.

Hoe werkt het?

Onderaan deze pagina ziet u twee buttons, waarop u kunt klikken. Onder iedere button vindt u een thema met uitleg. Reageren is niet meer mogelijk. De reactietermijn is inmiddels verlopen

Wat doet de gemeente met uw reactie?

Na de sluitingsdatum bundelt de gemeente de reacties die zijn binnengekomen via deze website, via de e-mail en die zijn opgeschreven tijdens de bijeenkomst op 21 februari. De gemeente beantwoordt de reacties in een eindverslag. Het college van burgemeester en wethouders stelt het eindverslag vast. Het eindverslag maakt onderdeel uit van het onderzoek of het mogelijk is om een nieuw appartementen gebouw te bouwen in het Van Aalstpark. Zodra het eindverslag is vastgesteld, plaatst de gemeente het verslag op deze website. Als u heeft deelgenomen aan de participatie, krijgt u het verslag per e-mail toegestuurd.

Meer weten?

Op www.zoetermeer.nl/vanaalstpark vindt u alle informatie en houden wij u op de hoogte van de mogelijke nieuwbouw in het Van Aalstpark.

    Cookie-instellingen