Gaardedreef veiliger, groener pleintje Olijfgaarde

Begin 2022 konden bewoners van de Gaardebuurt via een enquête verbeteracties aangeven voor de Gaardebuurt. Dit heeft goede ideeën opgeleverd voor het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Gaardedreef en het vergroenen van het pleintje bij het milieu-eiland aan de Olijfgaarde. Op basis van de ideeën uit de enquête  is een voorlopig ontwerp gemaakt, dat we op 18 april 2023 met bewoners bespraken. Daarna kon ook via Doemee reactie worden gegeven en vragen gesteld over het voorlopige ontwerp.

 

Reacties

Tijdens de bewonersavond van 18 april, gaven omwonenden duidelijk aan minder groen en geen extra bomen te willen op het pleintje van de Olijfgaarde, maar meer aandacht voor de toegankelijkheid van bijvoorbeeld hulpdiensten en een hoogwerker. Ook werd gevraagd beter te kijken naar de fietsveiligheid op de Gaardedreef, en de veiligheid rondom het milieu-eiland. Naar aanleiding van de reacties tijdens de bewonersbijeenkomst en van Doemee, hebben we het voorlopige ontwerp aangepast. (VO+).

 

Aanpassen van het Voorlopige Ontwerp (VO+)

We hebben opnieuw goed gekeken naar oplossingen om de veiligheid voor de fietsers op de Gaardedreef te verbeteren en de veiligheid rondom het milieu-eiland.

De vergroening van het pleintje aan de Olijfgaarde hebben we zo aangepast, dat het beter aansluit bij de wensen van de omwonenden. Er komen geen extra bomen bij en de groen vakken worden kleiner, zodat er meer ruimte ontstaat voor toegankelijkheid van bijvoorbeeld hulpdiensten. Ook de grote lichtmast op het pleintje vervangen we voor een lagere mast, plaatsen we een extra lage lichtmast op het pleintje, en een lichtmast bij de inrit van de Olijfgaarde.

Het bijgewerkte voorlopig ontwerp (VO+) kunt u hieronder raadplegen.

Het schetsontwerp dat is getoond op de bewonersavond kunt u hieronder raadplegen.

Vervolg

  • Het aangepaste ontwerp (VO+) vormt de basis voor de verdere technische uitwerking naar het definitieve ontwerp en de voorbereidingen voor de uitvoering.
  • Het streven is om, na de zomervakantie 2023 met de uitvoering te beginnen.
Cookie-instellingen