Ruimte voor kunst

Punt op de kaart toevoegen

Punt op de kaart wijzigen

 

Dit online (gedeelte van het) samenspraaktraject is afgerond. Je kunt hier niet meer meedoen. Kijk snel bij lopende projecten waar je nu wel online aan mee kunt doen.

 

 

 


Danseres, Eddy Roos - Wilhelminapark, bij Julianalaan, DorpDe gemeente Zoetermeer wil  graag de buitenruimte van haar stad meer openstellen voor kunst van professioneel werkende beeldende kunstenaars.

De kunstenaar kan met een presentatie (in woord en beeld) zijn of haar wens kenbaar maken, al of niet voorzien van een gewenste locatie. Deze presentatie is op dit platform.  Geïnteresseerde inwoners kunnen hier dan op reageren.

De kunstenaar en/of de inwoners zijn de initiatiefnemers maar kunnen, indien gewenst, de gemeente vragen voor advies bij het verstrekken van informatie over en het verzorgen van eventuele verdere begeleiding rond het proces van het plaatsen van een kunsttoepassing.

De informatieverstrekking en ondersteuning kan betrekking hebben op technische, financiële en juridische aspecten. De gemeente Zoetermeer kan ook adviseren over mogelijke fondsen om het benodigde budget te verkrijgen.

Kies vervolgens hieronder de locatie waar volgens u een kunstwerk geplaatst kan worden. Om een locatie te kunnen aanwijzen of te reageren op ideëen moet u zich wel even registreren

Randvoorwaarden

 • Afhankelijk van de plaatsing en omvang kan een kunstwerk vergunningsplichtig zijn. In dat geval moet een omgevingsvergunning worden aangevraagd bij de gemeente. De aanvraag wordt, net als in alle andere gevallen, getoetst aan de bepalingen uit het bestemmingsplan, het oordeel van de stadsbouwmeester en de technische bepalingen uit het bouwbesluit.
 • De kunstwerken mogen het zicht op het verkeer niet belemmeren en er mogen geen gevaarlijke situaties ontstaan;
 • De initiatiefnemers (kunstenaars en/of inwoners) zijn verantwoordelijk voor de plaatsing en het beheer en onderhoud van de kunstwerken en de openbare ruimte waarin de kunstwerken zich bevinden. Bij verwaarlozing heeft de gemeente het recht om de kunstwerken te verwijderen.
 • Afspraken zijn telkens geldig voor een periode van een jaar. Er is de mogelijkheid om deze te verlengen indien alle partijen tevreden zijn. Onderzoek hiernaar wordt gedaan door initiatiefnemers en is ter toetsing aan de gemeente.
 • Er wordt tussen de gemeente en de initiatiefnemer een overeenkomst afgesproken.

Benieuwd welke kunstwerken Zoetermeer al rijk is op straat? Klik hier voor een overzicht van kunstwerken in de openbare ruimte, met zoekfunctie.


Hoe werkt het?

 1. Kies uw rol via de blauwe buttons (inwoner of kunstenaar);
 2. Vul het registratieformulier in;
 3. Kies een wachtwoord via de link die u op het opgegeven mailadres ontvangt;
 4. Log in met de door u gekozen gegevens;
 5. Op deze pagina kiest u vervolgens voor de knop 'Punt toevoegen'; om zelf een idee toe te voegen
 6. Op de projectpagina van een idee kunt u onderaan een "reactie plaatsen"
 7. Door te klikken op uw naam bovenin het scherm kunt u uw profiel bewerken

 

 • Kies vanuit welke rol u mee doet


 

Dit online (gedeelte van het) samenspraaktraject is afgerond. Je kunt hier niet meer meedoen. Kijk snel bij lopende projecten waar je nu wel online aan mee kunt doen.

 

 

 Overzicht alle ideëen van het project Ruimte voor Kunst

Dit formulier bestaat uit en kost ongeveer 5 minuten om in te vullen.

Je kunt hier bepalen waar je een punt (marker) op de kaart wilt plaatsen.
Klik ergens op de kaart om dit punt te selecteren of zoek op een adres of postcode.

Een momentje...
Punten op de kaart Begin Einde
Categorie Ik ben een kunstenaar Pimp-up the neighbourhood Begin: Einde:
Categorie Ik ben een inwoner van Zoetermeer Park Brielsemeer/ Slotermeer Begin: Einde:
Categorie Ik ben een inwoner van Zoetermeer Grasveldje Cadenza Stadshart Zoetermeer Begin: Einde:
Categorie Ik ben een inwoner van Zoetermeer Drie wijze vrouwen Begin: Einde:
  Een momentje...
  Cookie-instellingen