Plan woningbouw

Het bouwplan SAM van ontwikkelaar Stadswaarde past binnen de kaders van de raad: een appartementengebouw bestaande uit twee delen met een mix van jongerenwoningen en huur- en of koopappartementen. Hierbij gaat het om circa 220 woningen waarvan 60 jongerenappartementen en 160 hoofdzakelijk twee- en drie kamerappartementen, ook voor andere leeftijden. Er komt een gemeenschappelijke ruimte voor jongeren zoals een dansschool, boksschool en fitnessruimte.

Het te ontwikkelen gebouw heeft  groene terrassen en bestaat uit een duidelijk herkenbare onderbouw en een appartementencomplex. De onderbouw golft mee met de Italiëlaan en wordt ongeveer even hoog als zijn buurgebouwen. De volledige zijde van de Italiëlaan wordt op de begane grond benut voor gemeenschappelijke voorzieningen, commerciële ruimte en de entrees van de woningen. Boven de onderbouw klimt een appartementencomplex omhoog van ongeveer 70 meter die gericht is op de Denemarkenlaan. Dit complex heeft vanuit elke hoek een andere uitstraling.

Parkeren is bovengronds op eigen terrein, uit het zicht vanuit de Italiëlaan. De bestaande inrit aan de Casa Italia (jongerencomplex) blijft behouden.

De impressies van het gebouw zijn schetsen. We nodigen u alvast uit deze te bekijken en erop te reageren. Er zijn op dit moment nog geen woningplattegronden. Dat volgt verderop in het traject.

Er zijn al vragen binnen gekomen over de woningen zelf. Dat traject volgt in een later stadium. Deze participatie is bedoeld om omwonenden te informeren en reacties op te halen.

Cookie-instellingen