Nieuw ontwerp Krajicek Playground

1. Huidig veld
Zo ziet het sportveld er op dit moment uit. Er ligt een gecombineerd basketbal- en voetbalveld met een betonnen ondergrond. Om het veld heen staat aan drie kanten hekwerk en aan een kant is een betonnen richel waar je op kunt zitten. 

 

 

2. Overzicht nieuw ontwerp
Het nieuwe ontwerp biedt volop ruimte aan de veelgekozen sporten uit de enquête. Het sportveld dat er nu ligt, wordt uitgebreid met een veld voor 3x3 basketbal. De populaire sporten voetbal en basketbal kunnen hierdoor tegelijkertijd gespeeld worden. Ook komt er een veld voor beginnende freerunners. Om (geluids-)overlast te voorkomen, hebben we gekozen voor toestellen zonder licht of geluid. Naast het sportveld komt een verhoging met wat betonnen zitplekken om op uit te rusten. De betonnen elementen kunnen ook gebruikt worden om te sporten

 

3. Sportveld met meer functies
We verbeteren het sportveld dat er nu ligt. Het sportveld krijgt een speciale buitensportondervloer en nieuwe belijning. Ook komen er hekjes rondom het veld en vier kleinere ‘pannagoaltjes’. De bestaande grote hekwerken (voor voetbal en basketbal op een groot veld) blijven staan.

 

4. Een 3x3 basketbalveld
Naast het sportveld dat er nu ligt, komt een drie-tegen-drie-basketbalveld. Deze sport is sinds kort een officiële Olympische sport geworden en  wordt op een kleiner veld met 1 basket gespeeld. Het veld krijgt een betonnen vloer. De basket kan in hoogte worden versteld waardoor jonge kinderen en mensen met een fysieke beperking  makkelijker gebruik kunnen maken van het speelveld.

 

5. Freerunning toestellen voor beginnende freerunners
Ook komt er naast het sportveld dat er nu ligt, een plek voor freerunning. Freerunning is een populaire ‘urban sport’ waarbij de sporter zich vrij beweegt over verschillende voorwerpen. Vaak zijn dit voorwerpen die er al zijn in de openbare ruimte. We plaatsen hier een aantal toestellen die geschikt zijn voor jonge en beginnende freerunners. De ondergrond is van kunstgras. Dit kan ook een leuke plek zijn voor begeleide bootcampsessies.

 

6. Verhoging met zitplekken
Naast het sportveld hogen we de grond iets op en plaatsen we wat betonnen blokken. Die kunnen gebruikt worden voor sportactiviteiten, maar ook als plek om uit te rusten of te kijken naar de sportactiviteiten. Langs het grote veld komt een bankje te staan.

 

7. Groen
De opgeknapte playground wordt groter dan het veld dat er nu ligt. Het nieuwe stuk komt op het bestaande grasveld te liggen; hiervoor hoeven geen bomen gekapt te worden. Het groen om het veld heen wordt op een later moment aangepast. Dit is onderdeel van groenonderhoud op meerdere plekken in de wijk Meerzicht.

 

8. Schoon en veilig
De playground wordt onderhouden door de gemeente Zoetermeer. Naast het veld komt een prullenbak. De toestellen die op het veld worden geplaatst, zijn erg stevig en gemaakt voor publiek gebruik in de buitenruimte. Veel activiteiten op de playground vinden plaats onder begeleiding vanuit de gemeente of RKF. In elke wijk in Zoetermeer zijn ook handhavers actief. De handhavers houden toezicht in de wijk, zowel op het gebied van veiligheid als op vervuiling.

 

Let op: de afbeeldingen zijn een impressie. Ze geven een goede indruk van het ontwerp, maar het kan zijn dat de playground er in het echt iets anders uit komt te zien.

 Terug / Meer informatie  

Cookie-instellingen