Bewoners van de Bleiswijkseweg naast de Oostweg kunnen meepraten over de groene inrichting van dit onderdeel van het project Ontsluitingsweg Nutricia.
De reactietermijn is gesloten. Bewoners kunnen niet meer reageren.
Op basis van de input van bewoners is het definitieve groenontwerp gemaakt. Alle input van bewoners is meegenomen in het definitieve groenplan.
U kunt hier het verslag bekijken
Uw input voor het beplantingsplan
Op deze pagina vindt u het voorlopig ontwerp en de 3D-tekeningen van het groengebied aan de Bleiswijkseweg. Zoals u op het ontwerp kunt zien, zijn de locaties waar gras, de bomen en struiken komen, al bekend. De bestaande aardwal wordt doorgetrokken. De soorten bomen en struiken zijn nog niet gekozen, daar horen wij graag uw mening over.
Toelichting
Aan de huizenzijde (noordzijde) van de Bleiswijkseweg wordt een vrij liggend, twee-richtingen fietspad aangelegd. Langs dit fietspad wordt dezelfde soort blokhaag geplant als de huidige, namelijk de Spaanse Aak. Dit is een sterke haagsoort die geen stekels heeft en daar goed kan groeien. De hagen mogen vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid niet hoger worden dan de huidige hagen.
Doordat de fietsstrook aan de zuidzijde van dit deel van de Bleiswijkseweg wordt opgeheven, ontstaat hier extra ruimte voor groen. Naast de nieuwe rijbaan wordt een grasstrook van twee meter breed aangelegd. Hierdoor blijft er tenminste een meter obstakelvrije ruimte naast de rijbaan, een eis vanuit verkeersveiligheid. Achter de grasstrook wordt nieuw struweel geplant. De tweede meter grasstrook geeft ruimte voor wat overhangend struweel. In de grasstrook langs de rijbaan van de Bleiswijkseweg komt, vlak voor het struweel, een rand van vroegbloeiende narcissen (‘Februari Gold’) te staan. Deze bloeien in de jaren erna ook nog in het voorjaar.
De huidige aardwal met daarop het struweel wordt behouden, waarbij de aardwal verlengd gaat worden richting de grote boom (populier) bij de stoplichten voor het viaduct.
Uw voorkeur aangeven
De uitbreiding van het struweel is met een kleur aangegeven. Binnen deze ruimte plaatsen we groepen van planten van uw keuze. In de schets zijn de grootste heesters (A+B) als hoge struiken aangegeven, zodat u kunt zien waar zij ongeveer geplant zullen worden. De andere heesters (C+D) worden verdeeld over het vak aangeplant. U kunt maximaal 3 voorkeuren per soort heesters aangeven.
Onder A. (boomachtige heesters) staan ook de soorten, die reeds op de bestaande aardwal zijn uitgegroeid tot boomvorm, zoals de Spaanse Aak en de Boomhazelaar.
Bekijk de plantkenmerken