Bewonersbijeenkomst Ons blauwe goud - Omgeving Jagersbos

194 keer bekeken

Begin

14-07-2021 om 19:30

Einde

14-07-2021 om 20:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De gemeente en het Hoogheemraadschap van Rijnland hebben de handen ineen geslagen om de waterkwaliteit in de Zoetermeerse plas en het stedelijke gebied te verbeteren en meer ruimte te creƫren voor planten en dieren.

Dat doen wij door symptomen van een slechte waterkwaliteit, zoals bijvoorbeeld de blauwalgproblematiek in de Zoetermeerse plas, bij de bron aan te pakken. Het is een project van de lange adem, want de waterkwaliteit is van veel verschillende zaken afhankelijk.  De sloten en vijvers in het stedelijk gebied zijn vaak gebonden door lange ondergrondse buizen, ook duikers genoemd. De duiker bij het Jagersbos is wel 400 meter lang. Het graven van meer open water zorgt voor een betere doorstroming en verbinding tussen waterpartijen, waardoor de Zoetermeerse plas kan worden ontlast. Bij zowel het Jagersbos als het Westerpark wordt een nieuwe open watergang gegraven.  U bent op 14 juli van 19.300 tot 20.30 uur van harte welkom bij de online bewonersbijeenkomst ( via Teams) georganiseerd door het hoogheemraadschap van Rijnland. Tijdens de bijeenkomst kunt u het voorlopige ontwerp van de watergang inzien en gaat het hoogheemraadschap met u in gesprek over de kansen en aandachtspunten voor dit project.  De op- en aanmerkingen op de plannen worden meegenomen in de verdere uitwerking van het ontwerp van de watergang.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn bij de online bijeenkomst? Dan kunt u zich aanmelden door op de link te klikken. Na uw aanmelding ontvangt u de link waarmee u kunt deelnemen aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Cookie-instellingen