Sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek

807 keer bekeken

Begin

15-09-2018 om 10:00

Einde

16-09-2018 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Start: Zaterdag 15 september, op de Markt, Zoetermeer

De Nationale Sportweek wordt op zaterdag 15 september sportief geopend door Ingeborg ter Laak, wethouder Sport. Het startsein wordt om 13.00 uur op de Markt gegeven samen met freestyle basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball én met het publiek.

Na de opening geeft Galdino een spectaculaire demonstratie. Een van de hoogtepunten is een voetbalshow van Soufiane Touzani op zondag in het Stadshart. De traditionele sport- en zorgmarkt start vanaf 10.00 uur.

De Nationale Sportweek staat in het teken van 'Jouw sport, jouw club'. Twee weken lang kunnen alle Zoetermeerders een nieuwe of andere sport uitproberen. De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat in heel Nederland 15 dagen sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is.

De gemeente Zoetermeer en een aantal sport- en leisureaanbieders grijpen ook nu weer dit evenement met beide handen aan om met diverse activiteiten sport onder de aandacht van de inwoners van Zoetermeer te brengen.

Deze aanbieders zijn Ayers Rock, Move4life Fitness en Health, McDonalds Zoetermeer, Postiljon Zoetermeer, SnowWorld, het ROC ID College, Gamecity Zoetermeer en SilverDome.

Zaterdag: Demonstraties en Sport- en zorgmarkt

Maar liefst veertig sportaanbieders in Zoetermeer en de Combinatiefunctionarissen Sport staan zaterdag 15 september van 10.00 tot 17.00 uur op de sport- en zorgmarkt op de Markt. Officiele opening om 13:00 uur.

Bezoekers kunnen zich bij de diverse stands laten informeren over de vele mogelijkheden op sportgebied en tegelijkertijd genieten van een aantrekkelijke demonstraties midden op het plein. Dit varieert van G-tennis tot boksen en van hiphop-dansen voor kinderen tot cheerleading.

Dit jaar is er extra aandacht voor de aangepaste sporten.

Zondag: sport in het Stadshart

Zondag 16 september staat ook het Stadshart in het teken van de Nationale Sportweek. Het is de eerste keer dat zij meedoen aan de Nationale Sportweek. Vanaf 12.00 uur zijn er verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. Met als hoogtepunt een wervelende voetbalshow van Soufiane Touzani.

Cookie-instellingen