Samenspraakwijzer

De Samenspraakwijzer geeft u inzicht in de werkwijze van de gemeente Zoetermeer.

 

Waarvoor is de Samenspraakwijzer bedoeld?

De Samenspraakwijzer is bedoeld om medewerkers van de gemeente Zoetermeer te helpen bij de aanpak van een samenspraakproces bij maatschappelijke initiatieven, de uitvoering van gemeentelijke projecten en het opstellen van beleidsplannen. 

 

Waar komt de Samenspraakwijzer vandaan?

De Samenspraakwijzer is de uitwerking van de Kadernota Samenspraak en de Samenspraakverordening.

 

Wat kan je in de Samenspraakwijzer vinden?

De Samenspraakwijzer bestaat uit:

 

Hoe werkt het?

Hoe kun je meedoen op of via het samenspraakplatform Doe mee Zoetermeern? Op de pagina agenda vind je een actueel overzicht van de geplande samenspraakbijeenkomsten. In de menubalk vind je de lopende projecten waar je nu of zeer binnenkort ook online mee kunt doen.

Via dit digitale platform kan je meepraten over en meedoen aan verschillende projecten van de gemeente Zoetermeer. Soms vragen we je in te loggen om zo unieke reacties te ontvangen. Je moet 1 keer een account aanmaken met je e-mailadres en eigen wachtwoord. Hiermee kun je dan als je ingelogd bent aan alles meedoen, eenvoudig aanmelden voor bijeenkomsten uit de agenda en je krijgt een persoonlijke pagina 'Mijn Doe mee'.

Heb je zelf een goed idee voor de stad, wijk of buurt, of wil je een (maatschappelijk) initiatief starten? Dat kan ook hier! De gemeente Zoetermeer ondersteunt inwoners en ondernemers graag bij hun ideeën.