Matchfunding

Heeft u een goed idee voor uw buurt, wijk of stad? Doe dan mee aan matchfunding.

Matchfunding is een vorm van crowdfunding waarbij inwoners zelf 50% van het benodigde bedrag bij elkaar verzamelen, en waarbij de kans groot is dat fondsen ook een gedeelte bijdragen. Hiernaast draagt ook de gemeente bij aan het initiatief. De gemeentelijke bijdrage wordt pas uitgekeerd als het streefbedrag gehaald is.

Voor matchfunding is de algemene subsidieverordening van kracht. Daarbij zijn er voor matchfunding nog aanvullende voorwaarden van kracht.

 

{"tabBasic":{"type":"items","title":" ","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"7","documentsDisplayType":"documents","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"50","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"autoHide":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"148540"},"layout":{"showDescription":false,"showDescriptionInList":false,"showAuthor":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"1","carouselShowImages":false,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

Hoe werkt het?

Via het online samenspraakplatform doemee.zoetermeer.nl kunt u uw initiatief indienen voor het project matchfunding. Na toetsing door de gemeente, krijgen inwoners binnen vier weken een inhoudelijke reactie van de gemeente. De gemeente kijkt hierbij of uw initiatief juist of of niet binnen de beleidskaders past en wat er eventueel nodig is om het te realiseren. Ook beoordeelt de gemeente uw initiatief op algemene punten van orde en veiligheid. 

Na goedkeuring van het initiatief kunt u via het platform voor matchfunding www.voorjebuurt.nl een pagina aanmaken en starten met de crowdfunding. Via deze website doneren enthousiastelingen voor uw initiatief.

In één oogopslag is te zien hoeveel geld er al binnengehaald is. Voorjebuurt.nl zorgt voor de verdere begeleiding van de matchfundingcampagne en helpt u met externe fondsenwerving. Ook denken ze vooraf met u mee over de inrichting van uw campagne. Meer informatie vindt u op www.voorjebuurt.nl

 

Een eigen pagina op doemee voor uw matchfundingsactie

Heeft u naast de campagnepagina op voorjebuurt.nl behoefte aan een aanvullende webpagina om uw informatie te delen met de wereld en bijvoorbeeld een oproep te doen voor vrijwilligers die u zoekt bij uw project? Dat kan!

De gemeente biedt initiatiefnemers de kans om op dit platform (doemee.zoetermeer.nl) een pagina in te richten waarmee u uw communicatie rondom uw matchfundingsactie kracht bij kunt zetten. Neem contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met u. Stuur ons een e-mail: samenspraak@zoetermeer.nl

 

Wilt u uw matchfundingsidee indienen?

Vul dan via onderstaande link een formulier over uw idee in via de website van de gemeente Zoetermeer. De gemeente Zoetermeer neemt daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Er is tijdelijk geen plek meer voor nieuwe aanvragen.