Bestaande initatieven, initiatief op Doe mee

Maatschappelijke initiatieven zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. In Zoetermeer kennen we ook honderden maatschappelijke initiatieven. De afgelopen jaren hebben initiatiefnemers aangegeven behoefte te hebben aan meer contact tussen de initiatiefnemers zelf, een manier om elkaar te vinden en mogelijkheden om samenwerking aan te gaan.

Voor sociaal ondernemers met een initiatief

De gemeente is twee projecten gestart om initiatieven hierbij te steunen. Het eerste is een samenwerking met het landelijk platform MAEX, dat zich vooral richt op sociale ondernemers met initiatieven op het gebied van werk. Je kunt je initiatief rechtstreeks bij MAEX.nl aanmelden en zo je online bekendheid vergroten. Meer informatie vind je in het kader op de rechterkant van deze pagina.

Voor alle andere Zoetermeerse initiatieven

Het tweede is een project dat eind 2017 gestart is met de voorbereidingen en in 2018 zal worden gelanceerd. Een gedeelte op het samenspraakplatform Doe mee van de gemeente wordt ingericht voor Zoetermeerse maatschappelijke initiatieven of initiatieven gericht op Zoetermeer.

De gemeente is hiervoor een samenwerking aangegaan met Zoetermeer Actief. Zij benaderen initiatiefnemers met de vraag of zij opgenomen willen worden op het platform van de gemeente. Daarbij kan Zoetermeer Actief ondersteunen bij een introductietekst en foto's.

Mogelijkheden via Doe mee

Initiatieven en initiatiefnemers zijn straks vindbaar via het platform, mensen kunnen reageren of vragen stellen.   

Hiernaast kunnen intiatieven gebruik maken van de functionaliteiten van het platform, een online community starten met informatiepagina's, fotobank aanleggen, mailings versturen aan hun groepsleden, een nieuwsoverzicht maken en bijwerken, online agenda inrichten, ideeen pitchen, hulp vragen en nog veel meer.

Het initiatief Kinderpretplein maakt hier in het tweede jaar achtereenvolgens met succes gebruik van.

 


Aanmelden

Ben je nog niet benaderd door Zoetermeer Actief en wil je jouw initiatief straks graag terug zien op Doe mee? Dat kan. Meld je aan bij Zoetermeer Actief via onderstaande link.

 

Maatschappelijk initiatief aanmelden

 

Wil je meer informatie over dit project of heb je vragen over de mogelijkheden op Doe mee? Stuur een e-mail aan Thierry Limonet via t.limonet@zoetermeer.nl of bel met 06-55430975.


 

 

 

Bent u een sociaal ondernemer?

Wat fijn! Als gemeente Zoetermeer ondersteunen we sociaal ondernemers graag.

Meer informatie