DoeMee ZoetermeerPraat mee over ideeën, voorstellen en andere (beleids)plannen voor Zoetermeer.

Over DoeMee

DoeMee is het online participatieplatform waarop je kunt meepraten over ontwikkelingen in Zoetermeer. Dit is een manier waarop we participatie organiseren.

Participatie is bedoeld om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties te laten meedenken en meedoen bij beleid en projecten van de gemeente.

Participatieverordening en Kadernota Participatie

De aanpak van de Zoetermeerse participatie is vastgelegd in een verordening en een kadernota.
Deze vind je hier: Participatie | Gemeente Zoetermeer. We kennen in Zoetermeer drie participatieniveaus: informeren, adviseren en coproduceren.

Participatie en Omgevingswet

Heb je als inwoner een goed plan voor de stad of heb je beroepsmatig een plan? De Omgevingswet schrijft voor dat je altijd aan de gemeente moet doorgeven of je in gesprek bent gegaan met de buurt en zo ja, hoe. In een aantal gevallen ben je zelfs verplicht om in gesprek te gaan met de buurt. Dit geldt bijvoorbeeld bij plannen voor meer dan 25 woningen.

Een gesprek houden met de omgeving, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met wie moet je praten? Wanneer? Hoe? Wat doe je met de resultaten? En wat doet de gemeente hiermee? De wijzer: In gesprek met je omgeving, helpt je hierbij en geeft je tips over hoe je in gesprek kunt gaan met de omgeving en wat daarvoor nodig is.

Deze wegwijzer vind je hier: In gesprek met je omgeving | Gemeente Zoetermeer

Cookie-instellingen