Wijkgericht werken in Seghwaert

Welkom op de pagina over het wijkgericht werken in Seghwaert. Als wijkbewoner ervaart u elke dag het leven in uw wijk. U weet wat er speelt en wat er mogelijk nodig is om uw leefomgeving zo prettig, veilig en gezellig mogelijk te maken. Juist naar die ervaringen zijn wij op zoek, om de initiatieven voor uw buurt goed te laten aansluiten. Dit is een onderdeel van wijkgericht werken. U bent daarbij voor de gemeente, de maatschappelijke partners en de bedrijven in de wijk, een onmisbare schakel. We horen graag welke ideeën of initiatieven u heeft voor uw wijk of buurt en nodigen u uit deze met ons te delen. We gaan gezamenlijk aan de slag, want samen maken we de wijk. Doet u mee?

Op deze pagina belichten we een aantal thema’s, projecten en acties in Seghwaert waar we als gemeente samen met de bewoners en de maatschappelijke partners in 2021 mee aan de slag gaan. De thema’s zijn:

Op de themapagina’s vindt u meer informatie over de projecten en acties die binnen deze thema’s worden uitgevoerd in 2021.

Enquêtes

Op dit moment staat er een enquête (evaluatie) open voor de bewoners van de Weiden-, Vaarten- en Tuinenbuurt die deel hebben genomen aan Seghwaert Doet. Daarnaast is er een enquête voor de bewoners van de Velden- en de Gaardenbuurt in Seghwaert die deelnemen aan de aanpak met buurtactieplannen. Woont u in één van deze buurten dan kunt u hieronder de enquête invullen.

 

Uw idee voor de wijk

Wilt u een (maatschappelijk) initiatief starten of heeft u een goed idee voor uw straat, buurt of voor heel Seghwaert? De gemeente Zoetermeer helpt u graag! Wij ondersteunen inwoners en ondernemers bij hun ideeën. Hier kunt u initiatieven en ideeën melden en waar nodig ondersteuning vragen.

 

 

  • Samen maken we de wijk. Daarom gaan we graag met elkaar aan de slag in de Veldenbuurt en stellen we een buurtactieplan op. Voordat we dit doen, zijn we erg benieuwd wat u van uw buurt vindt. Waar bent u enthousiast over en wat mist u nog? Lees meer over Doe Mee in de Velden!

  • Samen maken we de wijk. Daarom gaan we graag met elkaar aan de slag in de Gaardenbuurt en stellen we een buurtactieplan op. Voordat we dit doen, zijn we erg benieuwd wat u van uw buurt vindt. Waar bent u enthousiast over en wat mist u nog? Lees meer over Doe Mee in de Gaarden!

  • In 2021 opent Wijklab Seghwaert haar deuren. Het wijklab is een samenwerking met met bewoners en wijkpartners uit de wijk. Een plek voor ontmoeting voor jong en oud. Lees meer over Wijklab Seghwaert

  • Alle huishoudens in de buurten de Weiden, de Vaarten en de Tuinen in Seghwaert konden in het najaar van 2020 meedoen met het platform voor bewonersinitiatieven: ‘Seghwaert Doet’ (www.seghwaertdoet.nl). Lees meer over Seghwaert Doet

  • In 2019 zijn er meerdere buurtinlooppunten in Seghwaert geopend. In 2020 waren er al vier buurtinlooppunten in de wijk; in een school, een buurthuis, een steunpunt van een welzijnsinstelling en in een kerk. Lees meer over Buurtinlooppunten

  • In 2021 starten we met de plannen voor een gedeeltelijke herinrichting van het openbaar gebied van het Fazantenveld. Bij deze aanpak gaat het om de betrokkenheid van de bewoners bij de herinrichting van hun buurt. Lees meer over Fazantenveld

Cookie-instellingen