Team Handhaving

De gemeentelijke handhavers (boa’s)  hebben zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een professionele handhaver. Die professionaliseringsslag gaat ook de komende jaren door.

De boa’s stimuleren mensen om zich aan de regels te houden voor een schone, veilige en prettige leefomgeving. Zij werken wijkgericht. Ze zijn daardoor dichter bij de buurtbewoners, herkenbaar en beter aanspreekbaar. Zij weten wat er in de wijk speelt en kunnen waar nodig ingrijpen. Daarbij kunnen zij gebruik maken van een breed scala aan instrumenten, variërend van een waarschuwend gesprek tot een boete. De boa is een extra paar ogen en oren voor de gemeente, voor de politie, voor jeugdwerkers en voor sociale wijkteams.

Via de volgende link kun je de visie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten over ‘de handhaver in 2020' lezen. Deze visie is het uitgangspunt in het beleidsplan.

1  reacties

 
 

Anoniem 11-01-19 om 10:36

Ik zie boa's toch vaak keuvelend langs fout geparkeerde auto's en fietsen lopen, dat moet dus professioneler. Soms zijn ze bijna dagelijks in de wijk, soms zie je ze weken niet. Vraag me daarom af of er wel voldoende boa's zijn om alle wijken goed te kunnen bedienen.