Samenspraak Vestdijkhove en van Vrieslandhove

Inleiding

De Vestdijkhove en Van Vrieslandhove worden komende tijd opgeknapt met onder andere nieuwe bestrating en de parkeervakken worden verbreed.
De gemeente heeft een ontwerp gemaakt van hoe het er straks uit komt te zien. Hieronder kunt u het ontwerpvoorstel en de begeleidende 3D-animaties bekijken. Om het ontwerp in te zien en een reactie te geven, kunt u zich eenmalig registreren op doemee.zoetermeer.nl.

Bekijk het ontwerp

De reactietermijn is sinds 6 juli gesloten.

Vanaf 17 juli 2020 kunt u de gestelde vragen met beantwoording hierop van de gemeente op deze pagina terugvinden.

Heeft u een melding over de Vestdijkhove of Van Vrieslandhove die niets met de opknapwerkzaamheden te maken heeft? Dan kunt u uw melding doen via www.zoetermeer.nl

Vervolg

Na beantwoording van de vragen, gaan we aan de slag met de verdere voorbereidingen. De uitvoering start naar verwachting aan het einde van dit jaar.

Wat gaan we doen in de Vestdijkhove en van Vrieslandhove?

  • De bestrating wordt vervangen en het asfalt krijgt een nieuwe toplaag.
  • De parkeervakken worden opgeknapt, uitgebreid en vergroot, zodat ze weer aan de huidige parkeernorm voldoen.
  • Diverse bomen die aan het einde van hun levensduur zijn, worden gekapt en zoveel mogelijk op dezelfde plek teruggezet.
  • Voor de bomen die niet op dezelfde plek terug kunnen omdat ze daar niet goed kunnen groeien, is een voorstel gedaan om ze op een andere plek in de straat te plaatsen of vlak in de buurt.  
  • De verlichting wordt aangepast naar de huidige norm.
 

 

Cookie settings