Samenspraak Vestdijkhove en van Vrieslandhove

Vragen en Antwoorden

Tot 6 juli was het mogelijk te reageren op het ontwerp voor het opknappen van de Vestdijkhove en Van Vrieslandhove. Diverse bewoners hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt.

Er zijn vragen gesteld over verschillende onderwerpen. Over het realiseren van extra parkeergelegenheid en over bomen werden de meeste vragen gesteld. De gemeente heeft geprobeerd met het ontwerp een balans te vinden tussen meer parkeergelegenheid en voldoende groen in het straatbeeld. Ook werden vragen gesteld over laadpalen en het realiseren van een blauwe zone.

In het overzicht met Vragen en Antwoorden, kunt u de reacties van de bewoners en de antwoorden van de Gemeente Zoetermeer hierop teruglezen. Het document is op onderwerp gerangschikt.  

Vervolg

Naar aanleiding van de reacties zullen een aantal wijzigingen op het ontwerp worden doorgevoerd. Hierna beginnen de voorbereidingen voor de uitvoering. Naar verwachting kan voor het einde van dit jaar met de uitvoering worden gestart. Omwonenden worden tijdig geïnformeerd over de precieze startdatum, de fases van uitvoering en hoelang de werkzaamheden gaan duren.

Extra bijlage

Wat gaan we doen in de Vestdijkhove en van Vrieslandhove?

  • De bestrating wordt vervangen en het asfalt krijgt een nieuwe toplaag.
  • De parkeervakken worden opgeknapt, uitgebreid en vergroot, zodat ze weer aan de huidige parkeernorm voldoen.
  • Diverse bomen die aan het einde van hun levensduur zijn, worden gekapt en zoveel mogelijk op dezelfde plek teruggezet.
  • Voor de bomen die niet op dezelfde plek terug kunnen omdat ze daar niet goed kunnen groeien, is een voorstel gedaan om ze op een andere plek in de straat te plaatsen of vlak in de buurt.  
  • De verlichting wordt aangepast naar de huidige norm.
 

 

Cookie-instellingen