Afval: er zit meer in dan u denkt

Uit landelijk onderzoek blijkt dat we in Zoetermeer veel restafval inleveren. Dat kan beter, want er zijn veel mogelijkheden om het afval te scheiden, zoals de glasbak, de papierbak, de bak voor GFT (groente-, fruit- en tuinafval) en de bak voor PBD (plastic, blik en drankpakken). Het afval in al die aparte bakken levert weer grondstof op dat opnieuw gebruikt kan worden als glas, papier, tuincompost, plastic en metaal. Dat is goed voor het milieu. En als we goed het afval scheiden, halen we er alles uit wat erin zit!

 

Invloed op veranderingen

De gemeente Zoetermeer wil het huishoudelijk afval zo goed mogelijk verwerken. Maar het verwerken van vooral het restafval vraagt veel geld. Als we met elkaar zorgen dat we zo goed mogelijk het afval scheiden, kunnen we met elkaar zorgen dat de kosten beheersbaar blijven.

Onderzoek afgesloten

Het onderzoek naar afvalscheiding is afgesloten en het eindverslag wordt opgesteld. Hartelijk dank voor uw reacties!

Nadat het gemeentebestuur zich over de uitkomsten heeft uitgesproken wordt het eindverslag openbaar gemaakt. Dit gebeurt vermoedelijk in het derde kwartaal 2020 en u kunt het eindverslag dan vinden op www.zoetermeer.nl/afval onder het kopje Actueel. Heeft u aangegeven het eindverslag te willen ontvangen? Dan krijgt u daarover persoonlijk bericht.

 

Cookie-instellingen