Denk mee over de toekomst van de binnenstad

Welke toekomst heb jij voor ogen voor de Binnenstad van Zoetermeer in 2030?

Er is veel vernieuwd in de Binnenstad: Cadenza, Stadhuisplein, Stadhuis,  de Nicolaasbrug en het Wegstapelplein. De vernieuwing gaat nog door met bijvoorbeeld de ontwikkeling van Cadenza 2 en nieuwbouw aan de Markt en het maken van een Centraal Park rond de Dobbe.

De gemeente wil in de toekomst ongeveer 2.000 woningen toevoegen in de binnenstad. Deze gaat er daardoor anders uitzien, met meer hoogbouw en meer verschillende soorten woningen. Dat betekent ook dat er meer mensen in het centrum komen wonen. Welke voorzieningen zijn er nodig voor alle mensen die in de toekomst in de binnenstad wonen, werken en verblijven? Hoe realiseren we groen? En wat betekent dit voor de bereikbaarheid en duurzaamheid van de binnenstad?

Om de kwaliteit van de binnenstad in de toekomst te behouden en versterken wordt de Visie Binnenstad geactualiseerd.

 

Wat doen we met alle ideeën?

Voor de zomer hebben we alle ideeën, voorstellen en wensen verzameld tijdens bijeenkomsten en hier via Doe mee. 

Op dit moment verwerken wij deze tot een geactualiseerde Visie Binnenstad 2030. Eind november kun je op dit platform zien wat er met alle resultaten is gedaan en hoe de Concept Visie eruit ziet. Hierover wordt je nader geinformeerd via de gemeentelijke media. Bewoners van de Binnenstad en deelnemers aan eerdere samenspraak ontvangen hiervoor een uitnodiging.

Daarna is het woord aan het college van B&W en de gemeenteraad. Zij besluiten over de visie.

Je kunt je e-mailadres achterlaten om het eindverslag te ontvangen.