Samenspraakwijzer

Wat is samenspraak?

Samenspraak is bedoeld om inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties te laten meedenken en meedoen bij beleid en projecten van de gemeente. Samenspraak  gaat ook over hoe de gemeente mee kan werken aan initiatieven vanuit de stad.

Waarvoor is de Samenspraakwijzer bedoeld?

De Samenspraakwijzer is bedoeld om medewerkers van de gemeente Zoetermeer te helpen bij de aanpak van een samenspraakproces bij maatschappelijke initiatieven, de uitvoering van gemeentelijke projecten en het opstellen van beleidsplannen. De Samenspraakwijzer geeft je inzicht in de werkwijze van de gemeente Zoetermeer.

Waar komt de Samenspraakwijzer vandaan?

De Samenspraakwijzer is de uitwerking van de Kadernota Samenspraak en de Samenspraakverordening.

Wat kan je in de Samenspraakwijzer vinden?

De Samenspraakwijzer bestaat uit:

Hoe kan je meedoen?

Ben je benieuwd hoe je kan meedoen of meedenken bij een samenspraaktraject?

Op de pagina uitnodigingen vind je een actueel overzicht van de geplande samenspraakbijeenkomsten. Binnenkort is het ook mogelijk om online mee te doen.

Via dit digitale platform kan je meepraten over en meedoen aan verschillende projecten van de gemeente Zoetermeer. Bij de projecten en bijeenkomsten staat een contactpersoon vanuit de gemeente vermeld. Bij hem of haar kan je aanvullende informatie aanvragen wanneer dit nodig is.

Heb je zelf een goed idee voor de stad, wijk of buurt, of wil je een (maatschappelijk) initiatief starten? Dat kan ook hier! De gemeente Zoetermeer helpt je graag!

Wij ondersteunen inwoners en ondernemers graag bij hun ideeën.