Opknappen Louis Couperushove en Coornherthove

De dijken aan de Louis Couperushove en Coornherthove moeten worden opgeknapt. De bestrating rondom de dijken is slecht geworden. De trappen naar de dijken liggen scheef of zijn kapot. De trappen bij de dijkwoningen sluiten niet goed aan op de bestrating. De keerwanden van de hellingbanen en bij de dijkwoningen zijn niet goed meer. De meeste beplanting is aan vervanging toe.  

Wat er gaat gebeuren

Bestrating

Alle bestrating op en om de dijk worden vervangen.

Keerwanden

Alle keerwanden langs de dijkwoningen en de hellingbanen worden vervangen.

Trappen

Alle trappen naar de dijken worden vervangen door de gemeente. Bij de Coornherthove wordt ter hoogte van nummer 12 de trap verplaatst. Vidomes gaat alle trappen naar de dijkwoningen vervangen.

Beplanting

Alle beplanting moet worden verwijderd om de keerwanden bij de dijkwoningen te vervangen. We stellen voor om de plantvakken langs de dijken op een vergelijkbare manier in te gaan richten, zoals gedaan is bij de Anna Blamanhove en de Bloemhove. Graag gaan we met u in gesprek over de mogelijkheden voor nieuwe beplanting én of er nog belangstelling is voor (nieuw) adoptiegroen.

Mogelijke onderbreking in de dijk van de Coornherthove

Op verzoek van Woningcorporatie Vidomes heeft de gemeente de mogelijkheid om een onderbreking in de dijk van de Coornherthove te maken uitgewerkt. We horen graag wat u van deze optie vindt.

Schetsontwerpen

We hebben een schetsontwerp gemaakt waarop u kunt zien wat we allemaal gaan aanpakken.  Ook hebben we twee mogelijkheden voor de onderbreking in de dijk van de Coornherthove uitgewerkt. U heeft uw reactie aan ons kunnen doorgeven. De reactietermijn is verstreken op 16 februari.

Bekijk de schetsontwerpen:

  1. overzicht van wat we gaan doen aan de Louis Couperushove en Coornherthove
  2. mogelijk extra toegang naar de dijk Coornherthove Optie-1
  3. mogelijk extra toegang naar de dijk Coornherthove Optie-2

De ontwerper is momenteel aan de slag om tot een voorlopig ontwerp te maken. Uw vragen en opmerkingen worden waar mogelijk meegenomen.

Bewonersavond

Op woensdagavond 31 januari heeft de Gemeente Zoetermeer samen met Woningcorporatie Vidomes een bewonersavond georganiseerd over het opknappen van de Louis Couperushove en Coornherthove.

Aan de rechterzijde, in het blauwe stuk, van de pagina vindt u het sfeerverslag van de bijeenkomst.

Begin maart wordt een totaaloverzicht van alle reacties en antwoorden op DoeMee geplaatst.

Schetsontwerpen

De dijken van de Louis Couperushove en Coornherthove worden opgeknapt. We zijn benieuwd naar uw reactie op de schetsontwerpen. De reactietermijn is verstreken op 16 februari.

Bekijk de schetsontwerpen

In de legenda vindt u de betekenis van de verschillende onderdelen die zijn afgebeeld op het schetsontwerp.

Vervolg participatietraject

Naar aanleiding van uw reacties gegeven op het ontwerp via DoeMee en tijdens de bijeenkomst, wordt een voorlopig ontwerp gemaakt. Wanneer het ontwerp online komt kunt u hierop reageren via DoeMee. Het ontwerp komt eind maart online.

Heeft u uw e-mailadres bij ons achtergelaten? Wij mailen u het ontwerp wanneer het gereed is.

Wilt uw ook het ontwerp ontvangen via de mail? Deel dan uw e-mailadres via projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl onder vermelding van Louis Couperushove.

Participatiebijeenkomst 31-01

Was u niet bij de bijeenkomst aanwezig of wilt u weten wat er met uw reactie is gebeurd? Hieronder is de informatie van de bijeenkomst vinden.

Het sfeerverslag is een algemene indruk van de opstelling en het verloop van de bijeenkomst.

Was u niet bij de bijeenkomst maar nog wel benieuwd naar de presentatie? Via de onderstaande link komt u bij de presentatie.

Bent u benieuwd wat er met uw vragen en reacties is gedaan? U kunt het terugvinden in het overzicht van vragen, reacties en antwoorden.

Vragen

Heeft u vragen over het proces of over de documenten participatiebijeenkomst 31-01? Neem gerust contact met ons op via projectenstadsbeheer@zoetermeer.nl.

Reacties op het schetsontwerp zijn niet meer mogelijk.

 

 

Cookie-instellingen