Buiten bewegen in het Seghwaertse Hout

In de buitenlucht bewegen is gezond en maakt gelukkiger.  Een balletje gooien samen met je hond op het hondenveld, lekker tuinieren op de volkstuin, een wandelingetje door het park. Ben je liever sportiever bezig? Dat kan natuurlijk ook. Hardlopen, fitness, met je skateboard coole tricks oefenen, of liever je kunsten uitproberen op een BMX?

Meer sportieve uitdagingen

In het Seghwaertse Hout komen meer sportieve uitdagingen in de buitenlucht. De huidige skatevoorziening is aan vervanging toe, maar wat wil je ervoor in de plaats? Daarnaast willen we een buitenfitness aanleggen zodat er vaker buiten gesport kan worden.

Pumptrack of skatevoorziening

De huidige skatevoorziening is verouderd en moet worden vervangen. Een jongere heeft bij ons een verzoek gedaan voor het aanleggen van een pumptrack in Noordhove of Seghwaert. Een pumptrack een kruising is tussen een BMX-baan en een skatebaan. Bij dit verzoek zat ook een link naar een petitie op internet voor het aanleggen van een pumptack. Er blijkt zeker belangstelling te zijn voor de aanleg van een pumptrack in Zoetermeer.

Nu is het moment om mee te beslissen wat we gaan aanleggen: een nieuwe skatevoorziening of een pumptrack. De huidige skatevoorziening zal worden verwijderd en de nieuwe skatevoorziening of pumptrack komt net een stukje verder in het park te liggen.

Buitengym

Om laagdrempelig te sporten in een groene omgeving, komt er een buitengym in het Seghwaertse Hout. We gaan de speelplek vlakbij de Wortelakker anders inrichten, zodat er ruimte ontstaat om hier buiten fitnestoestellen neer te zetten. Geef ons je mening over de buiten fitnesstoestellen op de nieuwe buitengymlocatie.

Wat heeft de meeste voorkeur?

Tot 15 juli  konden omwonenden hun voorkeur doorgeven of er een pumptrack of een nieuwe skatevoorziening komt. Ook kon worden aangeven welke spiergroepen je op de buitengymlocatie wilt trainen. Begin augustus vindt u hier de resultaten en de vervolgstappen.

Cookie-instellingen