High Impact Crimes

3726 keer bekeken 10 reacties

De term ‘High Impact Crimes’ is een verzamelnaam voor vier ingrijpende delicten: geweld, straatroven, woninginbraken en overvallen. Deze delicten hebben vaak grote gevolgen voor het veiligheidsgevoel van mensen. Voor zowel het slachtoffer, zijn omgeving als voor de maatschappij. In Zoetermeer zetten de veiligheidspartners zich in om deze vier delicten aan te pakken. Het misdrijf dat de grootste problematiek kent, wordt aangepakt. Dat kan per wijk en paar jaar verschillen. Het ene jaar kan dat geweld zijn, het andere jaar woninginbraken.

Moet dit onderwerp de komende vier jaar een speerpunt zijn? Heeft u nog opmerkingen bij dit speerpunt?

Yvonne

10-07-18 om 17:53

Ik zou graag zien dat woningbouwverenigingen hun verantwoordelijkheid nemen, kwa het politiekeurmerk. Veel mensen in sociale woningbouw kunnen deze maatregelen niet bekostigen, ook niet met subsidie. En de woningbouw doet niks.

Kees Visser

10-07-18 om 20:11

Woning inbraken, helaas zelf meegemaakt en de impact is heel groot. Belangrijk is de nazorg en evt. begeleiding, die was bij ons NUL. Nooit meer iets van gehoord, ook bij navraag bij Politie totaal geen respons.

Anoniem

10-07-18 om 21:39

Directe actie van politie gewenst. Niet afdoen met mogelijkheid tot zelf aangifte doen op bureau.

Anoniem

11-07-18 om 18:53

Zolang BOA's beperkte bevoegdheden en beperkte opleiding hebben, moet je hier geen speerpunt van maken. Ik pleit niet voor het uitbreiden van bevoegdheden van gemeentefunctionarissen maar laat dit over aan de mensen die er voor hebben geleerd, bijvoorbeeld politie. Steek energie in voorlichting. Er zijn voldoende "donkere plekken" waar u een lampje kan ophangen.

Anoniem

12-07-18 om 8:27

Waarom speerpunt? Wordt er anders niks aan gedaan? Of moeten er weer "keuzes" worden gemaakt?

Anoniem

15-07-18 om 11:09

Enkele jaren geleden is er een poging tot inbraak gedaan bij mijn vader in de wijk Noordhove op Kramerplan 41. Een poosje daarvoor was er al ingebroken bij zijn buren op nummer 39, waarbij o.a. sieraden werden buitgemaakt. En onlangs, op dinsdag 26 juni op klaarlichte dag, is er ingebroken bij de andere buren op nummer 43. Daarbij heeft men blijkbaar de woning in de gaten gehouden en gewacht tot de vrouw des huizes even op de fiets wegging, waarna men op de bovenetage een raam heeft geforceerd en vervolgens alles overhoop heeft gehaald, waarbij men er met geld dat in een kluis lag vandoor is gegaan - het sleuteltje dat heel ergens anders lag hebben ze desondanks toch gevonden. Drie woningen op rij in een paar jaar tijd waar inbrekers het op gemunt hadden - en dan weet ik nog niet eens wat er in de rest van de straat gebeurt, aangezien je niet met iedereen contact hebt. Ik wil u deze zaak melden, aangezien er 31 oktober een veiligheidsbijeenkomst in Noordhove is en het me aan het hart gaat dat mijn lieve vader en zijn schatten van buren slachtoffer zijn geworden van zoiets walgelijks als een inbraak, waarbij het feit dat vreemden aan je spullen hebben gezeten met hun tengels nog het meest vreselijk wordt ervaren. Ik ben zelf op de bijeenkomst geweest in mijn eigen wijk Buytenwegh op woensdag 27 juni j.l., en vond het dermate nuttig en interessant dat ik mijn vader en zijn buren van harte zal aanbevelen eind oktober hetzelfde te doen. Dank voor al uw inspanningen om Zoetermeer veiliger te maken - hopelijk mag ik daar op deze manier een beetje aan bijdragen.

Anoniem

16-07-18 om 0:06

Buurten worden steeds onveiliger. Op de gekste plaatsen wordt ingebroken. Of betreedt men gewoon een erf. Mensen plaatsen zelf camera's. Dat dit nodig is. Is gewoon van de zotte. Net als geweld op straat. Hoe gaan we dit oplossen. Toch niet door dure systemen in de ICT of meer blauw. Goed onderzoek en ouderwetse recherche lijkt mij verstandiger. Geen bureauwerk.

Edwin Haanstra

21-07-18 om 7:32

Dit onderwerp moet zeker speerpunt blijven! Zelf slachtoffer geweest van 2 woninginbraken en 3 autokraken.
Dit heeft een behoorlijke impact bij slachtoffers en maar er wordt of kan naar mijn mening te weinig aangedaan.
Daders worden bijna nooit gepakt of worden niet vervolgd omdat er te weinig bewijs is.
In ons voorbeeld verdachte wordt opgepakt met een voorwerp wat van ons is maar zegt in de rechtbank "heb ik gevonden " vraagt de rechter waar antwoordt weet ik niet meer en is al erg lang geleden terwijl het een dag er voor gestolen is. Dus als verdachte kan je het beste antwoorden weet ik niet meer.
Naar mijn mening zou er meer opgelost kunnen worden als de politie er meer tijd in steekt en dan de kosten verhalen op de daders/ouders. Maar ja dan nog komen ze weg met taakstraffen terwijl de slachtoffers met een trauma voor het leven achter blijven.

Met angstige groet,
Edwin Haanstra

Anoniem

31-07-18 om 12:20

Belangrijk om hier goed gekwalificeerde mensen op te zetten. Inbraak heeft grote impact. Geweld nog meer, denk ik. Nazorg net zo belangrijk, die dingen moeten slijten.
Voorzorgsmaatregelen: genoeg verlichting, ook 's avonds en 's nachts goede bereikbaarheid, laat je zien(!), open keken creëren en geen stiekeme hoekjes en bosjes, camera's bij onveilige plekken zoals parkeerplaatsen en stations.

Anoniem

02-09-18 om 20:17

Als de politie niet eens langs wil komen als de handafdruk van een inbreker op de auto met kapot geslagen ruiten staat, geeft dat geen prettig gevoel. Als om 6 uur ‘s morgens een arrestatieteam de deur van de overburen inbeukt en de opgepakte jongens de volgende dag gewoon weer door de straat lopen geeft dat geen veilig gevoel. Als een auto 5 rondjes met de lichten uit om het huizenblok rijdt en iemand houdt op de hoek de wacht en begint te fluiten, geeft dat geen veilig gevoel.

Cookie-instellingen