1. Kunt u een voorbeeld noemen van een eigen positieve ervaring met samenspraak?

8141 keer bekeken 19 reacties

Geef hieronder uw reactie. U kunt anoniem meedoen, of op naam door in te loggen op Doe mee. Uw reacties zijn zichtbaar voor andere deelnemers.

volgende vraag >

19  reacties

G. Meinesz

17-10-18 om 14:55

Terrein Nutrihaeghe.
Ik zat in de actiegroep

Anoniem

17-10-18 om 15:07

Nee

Kim

17-10-18 om 16:09

Ik was vorige week op de samenspraak bijeenskomst en daar hebben we dit besproken, nu komt het hier op de website naar voren. Super om te zien dat jullie dit zo meepakken!

Jochem den Dulk

17-10-18 om 18:44

Helaas niet. Ik heb in een wijkverkeerswerkgroep gezeten, maar daar is niets opgepakt van de inbreng. De inspraak over de vormgeving van de Culturele As was prima, maar de plannen zijn daarna, zonder overleg, uitgekleed en gewijzigd.

Stadshart

18-10-18 om 8:57

Ik ontvang veel brieven over de ontwikkeling van het Stadshart. Soms teveel, maar men doet zijn best om mij op de hoogte te houden.

Raymond Timmermans

18-10-18 om 14:07

Als secretaris van de Stichting Kwaliteitsteam Buytenpark en coördinator van het Overlegplatform Buytenpark doe ik al geruime tijd heel veel moeite ovetr allerlei zaken die het Buytenpark betreffen samenspraak te krijgen met de gemeente. Maar de gemeente houdt dit vooral af onder het motto: wettelijk zijn we dat niet verplicht. Gekker moet het toch niet worden. De enige keer dat het wel gelukt is. was de inmiddels opgeheven aparte gemeentelijke werkgroep voor het uitvoeringsprogramma Buytenpark

Henk J. Albregts

18-10-18 om 17:29

Heb mogen deelnemen in twee kunstprojecten. Het gehele traject werd in de projectgroep stapsgewijs besproken. Vaak leverde het onverwacht spannende momenten op die steeds weer in goede banen werden geleid. Het eindresultaat is nu voor iedereen te zien in het nieuwe Stadhuis en in de wijk Oosterheem.

c Poppe

18-10-18 om 19:15

nee

Joost

19-10-18 om 10:22

er wordt totaal niet geluisterd naar de bewoners met betrekking tot de bouwplannen van het Plataanhout

Lex

19-10-18 om 12:11

Dat er een poging gewaagd wordt, vind ik al heel wat.

Anoniem

21-10-18 om 17:46

Ik hoop dat er samenspraak komt over de nieuw te bouwen woontorens in t stadshart

Ed Boon

21-10-18 om 18:00

De klankbordgroep Bleizo, dat is pas hoe samenspraak hoort te zijn.

Yolanda Hilgersom-Broere

22-10-18 om 0:29

Ik heb nog geen ervaring met Samenspraak.

Anoniem

22-10-18 om 0:29

Ik heb nog geen ervaring met Samenspraak.

Fred van der Leeuw

23-10-18 om 10:53

De Samenspraak biedt een mogelijkheid om kennis te nemen van nieuwe projectplannen die van invloed zijn op de directe omgeving van het woongebied, inhoudelijk in gesprek te gaan met de gemeente en daarbij de opvattingen aan te geven. Voorbeeld: de ontwikkelingen rond Markt 10 en Dobbeplas. Aandacht moet besteed worden aan het niveau van de samenspraak, voordat een samenspraak opgestart wordt zou door de gemeente duiding van het samenspraak niveau moeten worden gegeven. Voor bestemmingsplannen zou wellicht het raadgevende niveau gehanteerd kunnen worden met de uitgangspunten die hierbij horen. Bewoners willen serieus genomen worden en samenspraak is alleen zinvol als de opvattingen van de grootste gemene delers van de inbreng terug kunnen komen in een uiteindelijk besluit. Het verslag van de samenspraak zou voor instemming van de besproken zaken aan de deelnemers kunnen worden voorgelegd. Het houden van samenspraak bijeenkomsten is een goede zaak, de gemeente en de deelnemers hebben direct contact, de representatie van de deelneming kan wellicht verbeterd worden door m.b.t. het onderwerp een representatief steekproef onderzoek digitaal uit te voeren. De buurt kan buurtbewoners aanmoedigen aan het proces deel te nemen.

Brenda

23-10-18 om 23:50

Er is mogelijkheid om mee te denken maar dan moet je die wel zoeken en oppakken. Ik ben een keer naar een informatieavond geweest over de aanleg van een rotonde in onze buurt.

Anoniem

26-10-18 om 16:02

- Ik heb in de werkgroep Kunst in het Stadhuis gezeten. Interessant om te ervaren hoe zo'n proces verloopt.
- Ik stuur met enige regelmaat een melding van iets dat binnen Zoetermeer verbeterd zou kunnen worden. Ik krijg veelal snel een reactie terug of ervaar dat de verbetering al is of wordt doorgevoerd.
- ik vind het interessant om ontwikkelingen te volgen en zo op de hoogte te blijven.

Anoniem

26-10-18 om 16:02

- Ik heb in de werkgroep Kunst in het Stadhuis gezeten. Interessant om te ervaren hoe zo'n proces verloopt.
- Ik stuur met enige regelmaat een melding van iets dat binnen Zoetermeer verbeterd zou kunnen worden. Ik krijg veelal snel een reactie terug of ervaar dat de verbetering al is of wordt doorgevoerd.
- ik vind het interessant om ontwikkelingen te volgen en zo op de hoogte te blijven.

E.E.J. (Els) Hulscher-de Zwager

27-10-18 om 10:55

Nou niet bepaald. Het enige wat mij tot nu toe goed is dat het buro Sant en Co zich bezig houdt met het Centraal Park rondom de Dobbe. Dat ziet er fiets en prachtig uit, daar hij goed heeft geluisterd naar de omwonenden. Alleen ben ik benieuwd of het toch net wat anders wordt uitgevoerd dan het nu is gepresenteerd, daar met de inbreng van de gemeente en definitieve uitvoering toch weer anders gaat worden. En dat komt omdat er bestemmingsplannen zo maar wijzigen van tafel heeft, zonder op de juiste wijze het proces te volgen wat nodig is. Eerst de zienswijzen behandelen en daar mee naar de gemeenteraad.

Cookie-instellingen