5. Wat kan de gemeente volgens u doen om de samenspraak te verbeteren?

6836 keer bekeken 13 reacties

Geef hieronder uw reactie. U kunt anoniem meedoen, of op naam door in te loggen op Doe mee. Uw reacties zijn zichtbaar voor andere deelnemers.

< vorige vraag   volgende vraag >

Anoniem

17-10-18 om 14:57

Op tijd inwoners informeren en uitnodigen voor ideeën

Stadshart

18-10-18 om 9:03

De gemeente moet mensen niet over elk detail mee laten denken. Als je dan toch mee mag denken moet het duidelijk zijn waar je over mag meedenken en besluiten. Vervolgens moet de gemeente een knoop doorhakken.

Henk J. Albregts

18-10-18 om 17:37

Heb hiervoor onvoldoende kennis om een enigszins bruikbare reactie te kunnen geven.

Anoniem

19-10-18 om 10:25

luisteren naar de bewoners en deze serieus nemen en van hun voetstuk afkomen

Lex

19-10-18 om 12:15

Meer kanalen gebruiken en frequenter informeren, desnoods met doublures (Twitter en Facebook zijn bijvoorbeeld erg vergankelijk, als je een dag niet scrollt zou je iets belangrijks kunnen missen).

Paul Duinker

20-10-18 om 17:16

team burgers samenstellen van verschillende culturen en leeftijden
En deze als advies commissie laten functioneren

Anoniem

20-10-18 om 17:17

team burgers samenstellen van verschillende culturen en leeftijden
En deze als advies commissie laten functioneren

Anoniem

21-10-18 om 17:50

Bewoners optijd informeren over avonden...niet alleen via de krant..een officiële uitnodiging oid

Fred van der Leeuw

23-10-18 om 11:48

De gemeente realiseert zich al dat het niveau van de samenspraak voor alle onderwerpen niet gelijk kan zijn en dat het samenspraak niveau afgestemd moet worden op de voorliggende gebieden, zoals bijvoorbeeld bestemmingsplannen. Voordat een samenspraak opgestart wordt zou door de gemeente duiding van het samenspraak niveau moeten worden gegeven. Voor bestemmingsplannen zou het raadgevend niveau gehanteerd kunnen worden met de uitgangspunten die hierbij horen. Bewoners willen serieus genomen worden en samenspraak is alleen zinvol als de opvattingen van de grootste gemene delers van de bewoners terug komen in een uiteindelijk besluit. Het verslag van de samenspraak zou voor instemming van de besproken zaken ter instemming aan de deelnemers kunnen worden voorgelegd. De representatie van de deelnemers kan wellicht verbeterd worden door m.b.t. het onderwerp een representatief steekproef onderzoek digitaal uit te voeren.

Anoniem

25-10-18 om 9:51

In iedergeval behoorlijk bestuur toe passen en fouten erkennen

Anoniem

26-10-18 om 16:12

Overzicht van de diverse samenspraakprojecten en hun tijdlijn (zowel verleden d.w.z. welke bijeenkomsten wanneer geweest zijn), maar ook planning voor de toekomst. Samenspraak m.b.t. Kunst heeft een heldere tijdlijn. Is ook een kortlopender project.

Anoniem

26-10-18 om 16:26

Aanvullende opmerking:
Ik heb net pas de website beter bekeken en zie daar keurig en gestructureerd 'Lopende' en 'afgeronde projecten' staan.

E.E.J. (Els) Hulscher-de Zwager

27-10-18 om 10:35

Samenspraak, burgerparticipatie, klinkt allemaal fantastisch. Alleen in de praktijk komt er weinig of niets van terecht. Het is telkens weer gedoemd te mislukken als er beslissingen moeten worden genomen.
Wel is het van belang dat er echt serieus geluisterd wordt naar de burgers, want die ondervinden precies aan den lijve wat veelal de werkelijke knelpunten zijn wat voor verbetering vatbaar is.

Cookie-instellingen