6. Wat kunnen inwoners volgens u zelf doen om de samenspraak te verbeteren?

6340 keer bekeken 7 reacties

Geef hieronder uw reactie. U kunt anoniem meedoen, of op naam door in te loggen op Doe mee. Uw reacties zijn zichtbaar voor andere deelnemers.

< vorige vraag   Einde / afronden >

Stadshart

18-10-18 om 9:06

Selectief zijn in hun wensen. Niet alle eisen ingewilligd willen hebben. Samenspraak kan alleen werken als iedereen ruimte kan geven en nemen.

Henk J. Albregts

18-10-18 om 17:41

Zich aanmelden bij alleen voor betrokkene relevante onderwerpen.

Paul Duinker

20-10-18 om 17:19

Aansluiting bij vergaderingen. Maar dan moet wel zeker zijn dat er gehoor gegeven worden aan hun idee├źn en wensen. En een duidelijk antwoord gegeven worden als iets niet kan

Anoniem

21-10-18 om 17:52

Actief deelnemen aan vergadering enz en niet pas klagen als t al gebouwd is

Anoniem

25-10-18 om 9:55

Weinig ik denk dat eerst het vertrouwen hersteld moet worden, daarna hebben burgers weer de zin om mee te helpen. Zie het aantal negatieve reacties dat geeft aan dat er eerst nog een hoop te winnen valt voordat er wat van burgers gevraagd kan worden

Anoniem

26-10-18 om 16:18

Interesse tonen, Goed voorbereiden. Ook naar alternatieven kijken. Elkaar op een positieve manier te woord staan. Soms uit een enkeling een mening (bv lelijkheid van de Mandelabrug). Deze persoon kan veel aandacht krijgen. Zou je het aan de meerderheid vragen dan vindt men bv de Mandelabrug juist een icoon en mooi, die zeker moet blijven! (met de bloemperken en aangepaste waterpartijen erbij is het nu wel veel mooier geworden - dankzij de enkeling)

E.E.J. (Els) Hulscher-de Zwager

27-10-18 om 10:40

Pro-actief deelnemen aan projecten. En niet (achteraf) gaan klagen over hoe dingen beter kunnen of hadden moeten uitgevoerd, want men heeft de gelegenheid om deel te nemen. Al is het alleen maar door per email te reageren.

Cookie-instellingen