Hondenkaart 2017 (concept)

9094 keer bekeken 55 reacties

.

Dit traject is afgerond op dit platform. U kunt niet meer reageren.
Alle reacties worden verzameld en verwerkt in een voorstel. Nadat het college van Burgemeester en Wethouders de nieuwe hondenkaart heeft vastgesteld, vindt u deze straks terug op ww.zoetermeer.nl/honden. Een papieren versie kunt u te zijner tijd opvragen of ophalen bij één van de wijkposten.

 

Dit is de concept hondenkaart waar u op kunt reageren. In het reactieveld kunt u algemene opmerkingen plaatsen, of uw mening over een specifiek gebied.

Ieder gemarkeerd gebied is genummerd, zodat wij duidelijk kunnen herleiden over welk gebied u op- of aanmerkingen heeft.

Hoe werkt het?

Laat een reactie achter in het reactieveld bij deze pagina. Als u het over een specifiek veldje of gebied heeft, noem dan het nummer dat bij dit gebied hoort. 

Zoom in (tot op straatniveau) om de nummers van de gemarkeerde gebieden te zien. U ziet dan de nummers in de gemarkeerde gebieden staan zoals in dit voorbeeld:

 

 

 

 

 

 

Klik hier voor een kaart ter grootte van uw scherm.


Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Wilco Garenman

21-11-17 om 14:40

Wat heb je aan een hondenkaart als een zeer groot gedeelte van de hondenbezitters maling heeft aan de regels. Handhaving is er niet, en luisteren naar boze buurtbewoners doen ze al helemaal niet. Een voetbalveld in Seghwaert wat op de kaart rood is ligt vol met hondenstront en eigenaren laten hier hun honden rondrennen terwijl kinderen er spelen. Het is inderdaad zo dat de goede weer onder de kwade moeten lijden, want niet iedere hondenbezitter is zo asociaal. Toch zijn er nog veel te veel hondenbezitters (want de hond zelf is het probleem niet) die hun hond doodleuk tegen de muur van mijn huis laten aanplassen of laten poepen in het ene struikje precies bij mijn voordeur. Als ik ze vraag of ze het normaal vinden om hun hond tegen mijn woning te laten plassen en of ze deze ook tegen hun eigen woning laten plassen worden ze nog boos ook ! Gemeente maak s.v.p. meer uitlaatplaatsen met zo'n hek er omheen en verbied vervolgens het uitlaten van de hond in de wijken. Veel en veel strenger daarop toe zien en veel meer boetes uitdelen aan aso hondenbezitters. Dank u !

Helene

18-11-17 om 15:31

458 is verboden voor honden omdat het volgens handhavers een speelveld voor kinderen is. Ik loop er iedere dag langs maar er spelen nooit kinderen op het veld. De kinderen spelen alleen op het afgeschermde voetbalveld. Waarom wordt dit veld geen hondenuitrenveld. Als je met de hond wil ballen is het Balijbos niet zo geschikt omdat de bal dan in de bosjes kwijtraakt. Een veld is veel geschikter en leuker.

N. Sonneveld

18-11-17 om 15:29

nr. 749 Graag de grens tussen verboden voor honden en broedgebied boven het Noord AA verschuiven zodat de voetpaden door het groengebied niet meer verboden zijn voor honden. Het gaat om de route vanaf het p.terrein bij AAzicht, boven de ligweides langs, om het naaktstrand heen naar het informele wandelpad langs het water richting De Beren. Deze route wordt het hele jaar door gebruikt door hondenbezitters.
Nu worden zij in de drukke zomermaanden gedwongen om met de hond op een druk dubbelzijdig fietspad te lopen dat gebruikt wordt door recreatieve fietsers (vaak met kinderen), wielrenners en skaters. Wanneer er borden worden geplaatst met: ligweides en strand van.. tot.. verboden voor honden, dan is het ook buiten voor iedereen duidelijk. Op de kaart die nu buiten staat is niet te zien waar de grens van het verboden gebied loopt.

Marga van der Tol

18-11-17 om 15:15

In seghwaert is geen uitrenveldje, dus ik moet altijd een heel eind weg voor een uitrenveldje.
De meeste uitrenveldjes worden begrensd met waterpartijen, dat is voor een populaire hondensoort als de labrador geen grens, integendeel die houden juist van water. Dus de meest uitrenveldjes zijn niet geschikt voor labradors.
De uitrenveldjes zijn in de winter modderpoelen waar je in wegzakt, dat kan toch wel beter?
Kunnen er bij de uitrenveldjes dispensers met hondepoepzakjes geplaatst worden bij de vuilnisbakken? Dat zie je in veel gemeentes, en dat lost soms een probleem op.
Hartelijk dank voor deze inspraakmogelijkheid!Jos Boontjes

17-11-17 om 21:26

Algemene opmerking: In de gebieden verboden voor honden, mag je daar dan ook niet over de weg/het pad lopen met je hond aan de lijn? Bijvoorbeeld over het pad tussen 568 en 569? Of mag dat wel?
Bij gebied 154 zou ik graag willen dat in het gebied er ten noorden van ook honden vrij mogen lopen, dus doortrekken tot aan de Haussmanruimte.
In gebied 154 staat een wandelpad ingetekend dat door veel hondenbezitters hoogfrequent gebruikt wordt. Helaas is op dat pad op een stuk de drainage kapotgereden bij onderhoudswerkzaamheden en is het bij een beetje regen al niet meer begaanbaar. Kan dat niet eens opgelost worden?
Ook in de gebieden 128, 701 en 702 lopen veel hondenbezitters graag over het voetpad om de fietsers zo min mogelijk te hinderen, maar de begaanbaarheid van die voetpaden is vaak zo slecht dat het het zonder kaplaarzen niet te doen is. Ook is het zo smal dat je elkaar er nauwelijks kan passeren, laat staan naast elkaar lopen. Kan daar niet wat meer aandacht voor zijn?

Anoniem

16-11-17 om 22:45

419 zou mooi zijn als losloop plek voor honden.

Liza

16-11-17 om 16:33

Veld 419 voor loslopende honden

Sabrina van Beek

16-11-17 om 16:18

Hallo,
Graag zou ik een aanpassing zien rondom gebied 116. Dit is een gebied waar vaak mensen wandelen, kinderen, mensen met een kinderwagen of ouderen ivm met het hertenkamp. Hierdoor kan ik vaak mijn honden niet laten rennen. Ik zou willen opteren voor een omheining om dat veld zoals bij gebied 716 of dat er een deel van veld 557 of 656 word omheind en hiervoor wordt bestemd (liever omdat deze niet aan de sloot grenzen). Beide velden worden nooit gebruikt en hier hebben de honden ruimte zat om rond te rennen. Aangezien zowel 557 en 656 ook grenzen aan een kinderspeelplaats raad ik een omheining zoals bij veld 716 in deze gebieden zeker aan. Ik zie meerdere losloopgebieden (175, 148, 147, 143, 130, 101 etc) bij mijn woning maar deze lopen allemaal langs drukke wegen en kunnen, met kans dat de hond oversteekt en alle gevolgen van dien, in mijn ogen niet effectief gebruikt worden als losloopgebied. Verder staat op veldje 148 het gras vaak metershoog en/of onder water dus kan er sowieso niet op gespeeld worden.

Vriendelijk bedankt voor de mogelijkheid tot input!

In afwachting,

Sabrina van Beek
svanbeek@veraq.nl

Anoniem

16-11-17 om 11:26

Het hondenlosloop gebied rondom de rozenberg in het burgemeester Hoekstrapark zorgt voor veel overlast. Honden springen tegen mensen aan, vallen andere honden lastig en lopen met regelmaat toch de rozenberg op. Daarnaast bemerk je in dit losloopgebied ook veel meer hondenpoep, wat mensen laten liggen. Dit omdat ze hun loslopende hond minder goed in de gaten kunnen houden. Dit is erg vervelend omdat op dit grasveld rondom de rozenberg veel kinderen spelen en veel mensen sporten. Ook rennen de honden nu vaak op de 2 direct aan het losloopgebied grenzende fietspaden, met alle gevaren van dien.

Voorstel: Of een met een hek afgebakend stuk veld waar honden los mogen lopen rondom de rozenberg (naar voorbeeld van Noordhove, nabij het winkelcentrum). Dit is voor iedereen duidelijker. Of mogelijk een stuk veld wat verder van de rozenberg afligt, bijvoorbeeld het stuk grasveld waar nu de 2 kunstwerken in staan bepalen als losloopgebied. Hier spelen en sporten veel minder kinderen en mensen en dit stuk wordt nu toch ook al als losloopgebied gebruik en als trainingsveld voor mensen met honden. Of als 3de alternatief het losloopgebied hier in het geheel verwijderen. Verderop in het park is ook reeds een uitrengebied met waterplaats.

Yvonne

15-11-17 om 21:11

perceel 419 als losloop gebied

Louisette Schepers

15-11-17 om 19:56

Nr 419 hondenlosloopgebied. Is terrein dat verder voor geen ander doel wordt gebruikt. Slecht onderhouden door de gemeente, maar prima plek voor de honden

peter bos

15-11-17 om 19:16

op het stuk 419 moeten ook honden los kunnen lopen'
de strook 104 is te smal en bestaat alleen maar uit bosjes waar honden niet kunnen rennen of spelen
ook is het best gevaarlijk om langs de Ruimtebaan honden los te laten lopen

Marijke Bos-Groeneveld

15-11-17 om 19:15

s.v.p. nr. 419 ook losloopveld voor de honden, dit is een goede plek om de honden daar te laten spelen en door de eigenaren goed in de hand te houden. De achterliggende groenstrook alleen is te smal en te gevaarlijk i.v.m. de drukte op de achterliggende weg en bovendien zien wij niet waar de honden zich dan bevinden in de bosjes en kunnen wij niet tijdig ingrijpen mocht dat nodig zijn.

Anoniem

14-11-17 om 17:02

Geachte betrokken medewerkers van gemeente Zoetermeer,

Het hele schoolplein van basisschool het Noorderlicht in Oosterheem is in het concept-plan tot verboden gebied voor honden verklaard. Dat was voorheen niet het geval. Alleen de de zandbak en de speeltoestellen waren verboden voor honden. Tegen de uitbreiding van het verbod maak ik daarom bezwaar, want door deze wijziging kan ik mijn kind nu niet meer naar school brengen en van school halen samen met de hond.

Het schoolplein is volgens het huidige bestemmingsplan een openbare weg met gemengde bestemming. Geen enkeling heeft daar terecht last van mijn hond. Ik heb, zoals vele anderen, ook een hekel aan hondenbezitters die hun hond los laten lopen waar het niet mag, of de uitwerpselen niet opruimen. Dit mag niet betekenen dat alle hondenbezitters over één kam worden geschoren en dat ik daardoor mijn hond niet mee kan nemen op het schoolplein (openbare weg).
Ik weet dat er veel frustratie bestaat over asociale hondenbezitters (ook bij mij). Dit is het werkelijke probleem dat bestreden dient te worden. In mijn beleving doet de gemeente Zoetermeer helemaal niets aan het bestrijden van asociaal gedrag van hondenbezitters (los laten lopen waar het niet mag, en het niet opruimen van uitwerpselen). De asociale hondenbezitter trekt zich dus geen fluit aan van de hondenuitlaatkaart omdat de gemeente niets aan handhaving doet en daarin schuilt het echte probleem. De gemeente Zoetermeer dient nu eens daadwerkelijk te gaan handhaven. Bovendien geldt dat, indien bepaalde hondenbezitters met hun hond daadwerkelijk overlast bezorgen, men terecht kan bij de politie en eventueel aangifte kan doen. Dat vergt wel enige inspanning van de aangever, maar dat is de enige oplossing voor het probleem en zo werkt het rechtssysteem in Nederland. Het idee dat een aanpassing van de hondenuitlaatkaart problemen zou oplossen m.b.t. asociale hondenbezitters is te triest voor woorden. De brave hondenbezitter en de brave hond zijn de dupe van onwetendheid van de burger en het falen van de gemeente Zoetermeer, waarvan akte! Mijn ervaring is dat hondenhaters wat al te snel grijpen naar het zwakke argument dat hun kind bang is van die heel erg enge en gevaarlijke honden (bijvoorbeeld op het schoolplein). Een hond aan de lijn met een goede hondenbezitter vormt geen enkel probleem voor wie dan ook.

Denkt u in dit kader ook eens aan de kattenbezitters die hun katten bij de buren (en in de zandbakken van de scholen) en elders hun behoefte laten doen en jagen op vogels. Rommel opruimen, ho maar. Geen haan die er (bij de gemeente) naar kraait. Een kattenuitlaatkaart van gemeente Zoetermeer??? Een kat kan ook aan een riempje.... Kattenbezitters betalen bovendien geen (katten)belasting. Er wordt daarentegen veel over de honden geklaagd omdat die namelijk samen met de hondenuitlater te individualiseren is. Ik bespeur hier de aanwezigheid van discriminatie........ Kortom, al met al is het voor gemeente Zoetermeer nooit te laat om nu eens echt aan de slag te gaan.

Veel wijsheid en daadkracht toegewenst!


Marianne Valentijn

14-11-17 om 12:14

graag zou ik langs het water tussen het Lyonpad en het marseillepad ook een losloop gebied zien.
het pad loopt langs het water in park Palenstein

Anoniem

14-11-17 om 10:42

Er zijn voldoende stukken waar honden los mogen lopen. Het probleem is dat mensen die geen hond hebben niet weten wat losloopgebieden zijn, zij kijken immers niet op een hondenuitlaatkaart, dus opnieuw een dringend verzoek om de losloopgebieden met bordjes aan te geven. Nu zitten de mensen regelmatig te bbqen op een losloopveld bijv. Het stuk om de rozenberg in het hoekstrapark.

brutes Winter

12-11-17 om 9:54

Ik zie alleen een kaart zonder hondenuitlaatgebieden. "De laag Honden uitlaatregels kan niet worden toegevoegd aan de kaart" krijg ik als foutcode. Dat schiet natuurlijk niet op.....

Reactie: Beste Brutes Winter, hartelijk dank voor uw bijdrage. Helaas hebben wij afgelopen zondag diverse werkzaamheden aan ons netwerk gehad waardoor verschillende ICT gerelateerde zaken niet naar behoren werkte. Inmiddels is dit allemaal verholpen en werkt alles weer zoals het hoort. Excuses voor het ongemak.

Erik van Holland

10-11-17 om 15:54

Hallo,

Graag zie ik een aanpassing betreffend het gebied achter de Mozartrode, op dit veldje wordt zeer veel gebruik van gemaakt maar er wordt niet opgeruimd ik heb hier al meerdere malen geprobeerd om de hondenbezitters hierop aan te spreken met dreigementen naar mijn adres tot gevolg. Om deze overlast te stoppen doe ik een verzoek om dit gebied ook verboden voor honden te maken.
Kunt u mij op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen.

Hoogachtend

Erik van Holland
e_vanholland@outlook.com

Anoniem

10-11-17 om 15:16

nr.705 naar 128.
Vanaf bouw van Benthuizerplas is ervoor gekozen om dit gebied voor loslopende honden te verbieden in het broedseizoen. Supergoed!! Tot voor 2 jaar was de hondenkaart zo dat je vanaf het sluisje (Bolstraschans hoek Balsthasarschans) rechtsaf naar Benthuizen in het broedseizoen de honden niet los mag laten. Prima, iedereen wist waar ie aan toe was. Helaas tot onze verbazing werd de kaart eenzijdig gewijzigd en werd een bord broedseizoen geplaatst vanaf 128 blauwe brug. vermoedelijk door een ijverige ambtenaar die het gebied niet kent. Zeer verwarrend en ook niet echt logisch. Broedseizoen bij Benthuizerplas okee (heel goed zelfs!) maar niet langs het stukje plas langs het eiland, dit is volgens mij al de Noordhovenseplas en daar mogen de honden het hele jaar door los. Al met al een vreemde wijziging die mijns inziens teruggedraaid moet worden. Het bord bij het sluisje staat er nog steeds dus pas de kaart aan en haal het bord bij de blauwe brug weg. Iedereen gelukkig!!!!! Het gaat maar om een paar honderd meter maar is zoveel duidelijker!!

Namens ''Anoniem'':
440 Het gebied van het Lange Land hier zit alleen de jeugd op een bankje prima veld om met een bal te spelen.
728 hondenstrand is te klein geworden als de hond uit het water komt moet hij kunnen rennen.
Het stuk langs de Azieweg achter de tuinen losloopgebied

R. de lange

09-11-17 om 14:04

Ik mis alweer een uitlaatverbod op het grasveld tussen de woningen van de Elia Kazanstrook.
Het is zomers een speelveld voor de kinderen en die zie je dus regelmatig onder de hondenpoep
naar huis lopen.
En wat betreft Handhaving heb ik nog nooit iets gezien, dus volop loslopende honden en geen
poepzakjes aanwezig!

Anoniem

08-11-17 om 19:57

Op veld 142 en 66 lopen veel honden vanuit de wijk segwaard. Daarbij zijn in toenemende mate honden o.a. Van het pitbull type. Dit geeft mij een onveilig gevoel waardoor ik omloop. De honden zijn vaak niet aangelijnd. De tijd is aangebroken dat het hondenbezit echt aan banden wordt gelegd in Zoetermeer, het kan niet verder escaleren. Het is te ver doorgeschoten. De paden door het park zijn te vies om te lopen omdat uitwerpselen niet worden opgeruimd op een enkeling na die dat wel doet. Het is vies en schadelijk voor de algemene gezondheid. In honden poep zitten heel veel ziekmakende eieren en bacteriën die zomaar niet door regenwater wegspoelen. Het park is ervan vergeven. Ook voor de ingang Albert Heijn liggen soms de uitwerpselen. Regelmatig worden honden aangelijnd in het winkelcentrum terwijl dit verboden is voor honden. De openbare ruimte voor het winkelcentrum zou ook verboden gebied moeten zijn voor honden omdat men residu van hondenstront de winkels inloopt. Het wordt tijd dat de gemeente resoluut ingrijpt!!

Smits

08-11-17 om 9:33

Door de plannen voor nieuwe woonhuizen (Nutrihaghe) bij de Jan Steenlaan schijnt het losloopgebied en het voetbalveld te moeten verdwijnen. Ik en velen met mij in deze buurt vind het ongelooflijk jammer (voor de vele honden in de buurt en de kinderen die veel voetballen op het veld) dat dit gebeurt. Bewoners worden slecht/niet geïnformeerd hierover. Er zijn nooit bewonersbrieven geweest over de plannen en de inspraakprocedure. Ik vind t schandalig dat er zoveel groen gaat verdwijnen.

Michele

07-11-17 om 17:13

Sommige kinderen zijn bang voor honden moet daar uiteraard staan

Michele

07-11-17 om 17:12

Wat ontzettend fijn dat op de schoolpleinen geen honden meer mogen komen. Super fijn besluit. Sommige kinderen zijn angstig voor kinderen en het is fijn dat ze zo niet ineens als ze uit school komen rennen geconfronteerd worden met een hond. Ouders kunnen buuten de hekken staan met hond of de hond daar even laten. Of thuis laten met ophalen van de kinderen en De hond daarvoor of na het ophalen uitlaten

Anoniem

07-11-17 om 16:37

Je zult maar achteraf moeten zeggen: hadden we maar.......................
Het zou zo maar kunnen gebeuren dat er iets gebeurd met hond of kind. Voorkomen is beter dan genezen!

Anoniem

06-11-17 om 21:37

Je kunt ophalen van school kan altijd. Je kunt toch ook naast het plein wachten?

Anoniem

06-11-17 om 21:35

Eindelijk actie voor kinderen met enorme angsten!

Paul

06-11-17 om 21:12

Wat fijn om te zien dat voortaan de schoolpleinen in hun geheel verboden zijn voor honden. Kinderen spelen daar namelijk niet alleen op de speeltoestellen, maar op het gehele schoolplein. Wij vinden het geen probleem om met onze hond buiten de hekken te staan. Er zijn zoveel kinderen bang voor honden. Zij kiezen niet voor een hond, wij kiezen voor een hond.

Anoniem

06-11-17 om 16:02

Het Willem-Alexander plantsoen in driemanspolder is verboden voor honden, maar er is wel een uitrenveld wat vol met modder ligt en echt wel een opknapbeurt verdiend. Hoe kom ik hier met de hond als de rest verboden is?

Anoniem

06-11-17 om 15:55

Honden losloop gebieden naast mega drukke fietspaden.... Zie losloop gebied op het "brede akkerpad". Regelmatig rijden hier ook scooterrijders (mogen hier officieel niet rijden), levensgevaarlijk voor honden.
Op de scheglaan mogen honden los, wellicht een idee om stoplichten neer te zetten bij dekker Zoetermeer. Regelmatig komen auto's hier met hoge snelheid van het terrein afrijden, waardoor de kans op een aanrijding groot is, zicht voor automobilisten is hier ook minimaal.
Als laatste punt het veld voor de Rozenberg in het burgemeester hoekstrapark, wordt vaak gebruikt voor sporten, picknicken etc... niet heel handig als honden hier los mogen. Wellicht een bord plaatsen dat honden daar los mogen om vele discussies te voorkomen?

honden losloop veld naast de Olof Palmelaan

06-11-17 om 15:52

Dit veld grenst direct aan een hele drukke weg, waar veel automobilisten wel 70 km/u rijden. Het losloopgebied is maximaal 8 meter breed en er is geen hek geplaatst om het losloopgebied te scheiden van de weg. Honden kunnen daardoor per ongeluk zo de weg op rennen. Het gevolg? mensen met honden kunnen hun hond hier niet loslaten en kiezen er voor om dit elders te doen (tegen de regels). Het zou voor de hondenbezitters en de verkeersveiligheid beter zijn als de gemeente een hek zou plaatsen. Op die manier ontstaat er een gebied waar honden veilig en prettig kunnen los lopen.

Jeroen

06-11-17 om 15:43

Het hele schoolplein van basisschool het Noorderlicht in Oosterheem is nu tot verboden gebied voor honden verklaard. Dat was voorheen niet het geval. Alleen de de zandbak en de speeltoestellen waren verboden voor honden. Tegen de uitbreiding van het verbod maak ik daarom bezwaar, want door deze wijziging kan ik mijn kind nu niet meer van school halen samen met de hond.

Anoniem

06-11-17 om 12:47

Wellicht is het een idee om de winkelstraat van het Stadshart aan te wijzen alszijnde verboden voor honden.

Crossley

05-11-17 om 22:53

Losloop gebied 94 en 26 werken problemen in de hand. Deze smalle strook wordt aan de linkerkant begrensd door een druk fiets- en voetpad en de strook zelf bestaat uitsluitend uit de dijk omhoog naar de tramrails. Er valt dus niets los te lopen. Het aanlijngebod wordt nu al ruimschoots overtreden, dit zal met deze quasi losloop strook alleen nog maar erger worden.

Losloop gebied 401 zou naar beneden moeten worden uitgebreid. Dit hele veld wordt veelvuldig door de scholen en de jeugd gebruikt voor hun activiteiten. Maar na de explosieve groei van het aantal honden aan het Savelsbos dit jaar, wordt het helaas ook steeds meer gebruikt om honden te laten rennen en hun behoeften te laten doen, zonder op te ruimen.

Soms heb ik het idee dat ik de enige ben die opruimt, waarom wordt daar niet op gehandhaafd? Dat is nl. voor niet-hondenbezitters –terecht- de grootste bron van irritatie.
Er zou ook rond het Savelsbos veel meer op het aanlijngebod moeten worden gehandhaafd, want het loopt de spuigaten hoeveel er losloopt.

Jeroen

05-11-17 om 21:40

De ruimte pal naast de HSL parallel aan de Olof Palmelaan (uiterste oostgrens Oosterheem) is prima geschikt als hondenuitlaatplaats. Het is er nu wel erg modderig, zeker vanwege de tractorsporen. Een schelpenpad zou dat kunnen oplossen. O ja, en een bankje zo nu en dan maakt het ook fijner.

Martin Monshouwer

05-11-17 om 13:34

1. Ten noorden van John Woodruimte 1 is bij een speelplek alleen de zandbak aangeduid als gebied "verboden voor honden". Dit zou voor het gehele terrein moeten gelden. Dit gebied is aangelegd voor spelende kinderen met grasveldje met een verhoging waar kinderen af kunnen rollen, e.d. Vanaf de aanleg van dit gebied is dit omzoomd door heggen, struiken en hekken, zodat kinderen niet direct een straat op konden lopen.
2. Naast Schapenweide 18 is een speelplek voor kinderen. Dit is nu niet aangeduid als gebied "verboden voor honden". Hier zou wel een verbod op zijn plaats zijn.
3. Valt mij op, dat routes waar de honden los mogen lopen niet aan elkaar zijn verbonden. Soms moet de hond dan voor een aantal meters worden aangelijnd. Hondenbezitters doen dat meestal niet en zijn dan officieel in overtreding. Mogelijk is het koppelen op bepaalde plaatsen wel mogelijk. Graag bekijken.
4. Belangrijk! Alleen in de APV staan de regels omtrent het uitlaten van de hond. De artikelen zijn ook nog zeer beperkt. Geef dit op de kaart aan. Of zet in ieder geval de belangrijkste regels op de kaart.
Mijn voorkeur gaat uit naar onder andere: "Degene die zich met een hond op een openbare plaats begeeft is verplicht ervoor te zorgen dat de uitwerpselen van die hond onmiddellijk worden verwijderd".
Dit wordt massaal niet gedaan!

nico van den heuvel

05-11-17 om 12:20

Bentwoud is in beheer bij Staatsbosbeheer . wel fijn als er aangegeven kan worden wat daar mag en kan irt. hondenuitlaten.
fijn als er, omgeving Benthuizer plas een water inloopplaats komt .

Reactie van de vakafdeling Stadsbeheer: Beste Nico, bedankt voor uw bijdrage. Het Bentwoud is een groot losloopgebied. Dit wordt aangegeven met (kleine) bordjes op paaltjes. Eenmaal gezien zijn ze eenvoudig te herkennen. Het gebied is niet van de gemeente Zoetermeer maar behoort bij de gemeente Alphen ad Rijn. Helaas is het technisch nog niet mogelijk om de data van adere gemeenten weer te geven. Hier wordt wel aan gewerkt, wat handig zal zijn bij de informatievoorziening over dit soort grensgebieden. ^TL

Alette de Man

05-11-17 om 12:05

Westerpark;
Ook veld 388 wordt erg weinig voor andere doeleinden gebruikt dan voor het uitlaten van de honden, ook daar zou het prima losloopgebied met opruimplicht kunnen zijn.

Alette de Man

05-11-17 om 12:01

Westerpark;
Naast hondenstrandje 730 bij de Bisschopsberg ligt een punt broedgebied tussen twee losloopstukken in. Dit kan gewoon losloopgebied zijn want als broedgebied heeft het daar geen zin/nut.
En het grote veld naast de schietvereniging (nr366) is nu verboden voor honden. Het veld wordt erg weinig voor andere doeleinden gebruikt, dus losloopgebied met opruimplicht zou hier erg goed van toepassing zijn.

Hans lamot

04-11-17 om 16:24

Ik krijg, na betalen van de belasting, poepzakjes. Nu graag aan de randen van losloop gebieden, vanaf Vestingpad naar de Keyzerplan, poepzakjes opvangbakken.

Anoniem

04-11-17 om 2:31

Zou fijn zijn als er tevens meer vuilnisbakken in het Burgemeester Hoekstrapark worden geplaatst op bij de bankjes rechts van de Prismalaan en ook helemaal aan de andere kant bij de bankjes vlak bij de oude watertoren. Dit omdat ik overal poepzakjes met poep tegen kom op het pad en in het groen. Heeft weinig zin om zo de poep op te ruimen.
Tweede argument is dat ik heel veel rotzooi dagelijks tegen kom en opruim dat men in het park neergooit. Het betreft dan blikjes, flessen,karton,papier. Zodra het hoveniersbedrijf gemaaid heeft ligt het vol met glas van flessen die in het gras lagen. De tractor dendert daar gewoon overheen en de maaimachine ook. Het onderhoud gaat altijd met grof geweld gepaard is mij al meerdere malen opgevallen. Er staan wel bakken maar die staan hoofdzakelijk bij de Dekkersplas en rondom het speelveld met de speelgelegenheden. Waarschijnlijk gooit men het dan iets sneller het vuil zoals de poepzakken in de vuilnisbakken in plaats van het park te vervuilen.

Anoniem

04-11-17 om 0:00

394. Het grote veld waar niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt is verboden terrein voor honden? Graag dit gewoon met opruimplicht toestaan voor honden, zodat zij daaar kunnen rennen.

Anoniem

03-11-17 om 22:55

Dit heeft geen zin als er niet gehandhaafd wordt.

Anoniem

03-11-17 om 21:55

281 op heel veld 1 vierkante meter?.
Beter omgeving 281 als losloopveld te markeren.
Nummer 50 is losloopgebied in de buurt maar word gebruikt als fietspad
Met je hond daar los is bijna niet te doen met openbare weg en vele fietsers op het pad

Prof. Duiventil

03-11-17 om 21:47

De begraafplaats Binnenweg is niet als verboden gebied aangewezen.

Anoniem

03-11-17 om 21:40

Ik vind de kaart niet duidelijk te lezen, meer straatnamen zou erg fijn zijn.

Mendes

03-11-17 om 20:28

Het hondenstrandje bij het Limbahout is geen "strandje" te noemen. We hebben ons rot gezocht naar een plek waar ze te water kon gaan. Hebben na 10 minuten zoeken een modderpad gevonden en eenmaal bij het water 1 m2 modderplaats zonder enige bewegingsruimte om iets in het water te gooien. Graag of 15 meter strand maken of verwijderen van de kaart. Tevens vuilnisbakken plaatsen in Burgsmeester hoekstrapark zodat je bij het verlaten van het park je zakje weg kunt gooien.

Anoniem

03-11-17 om 20:06

Aangezien er een algeheel opruimplicht in zoetermeer bestaat zou ik graag ook op de losloop gebieden graag wat meer prullenbakken willen zien, dit zou ook aardig wat overlast kunnen schelen ook voor de jeugd die vanalles op straat gooit eten, legen zakken, blikjes drinken die dan weer door het onnodig veel grasmaai geweld versnipperd worden vervolgens in de poten van onze honden komen en wij weer een leuke rekening bij de dierenarts. Graag wat meer prullenbakken en bankjes op plekken waar je iets aan hebt. Zoals op bijdorplaan 5 bankjes staan op 50 meter en niemand zit en op de delftsewallenpad ( 146 en 92 )geen bankje nog geen prullenbakken omdat dit een natuurgebied is ( antwoord gemeente zoetermeer).

Anoniem

03-11-17 om 19:46

Een honden veldje! Met dit verzoek ben ik een jaar gelden begonnen. Maar natuurlijk na deze vragen (hieronder) nooit meer iets gehoord!

a. Gemeente: richt uw bezwaar zich tegen een besluit of tegen een plan?
Ik: Onze honden mogen aan de Floriade bijna nergens los lopen. Er zijn wel veldje maar aan een fietspad of autoweg. Best wel gevaarlijk.
b. Gemeente: kunt u dat besluit of dat plan benoemen of beschrijven?
Ik: Wij willen graag een honden veldje waar de honden met elkaar kunnen rennen. En de mensen kunnen specialiseren. Geen problemen met fietsers hier door krijgen.
c. Gemeente: is sprake van een bezwaar of een verzoek?
Ik: Een verzoek. Honden veldje.
d. Gemeente: kunt u dat bezwaar of verzoek beschrijven?
Ik: Het leegstaande veldje in de Floriade tussen speeltuin (485) en rozentuin(391). Graag zouden wij aan beide kanten hekjes, bankjes en prullenbakken willen zien.
Hier zouden heel veel mensen en honden plezier aan hebben. Aangezien er dames altijd in de rozentuin zaten met hun honden. Wat verboden terrein is voor de beestjes. Maar te slecht ter been zijn om helemaal naar de balijbos te moeten. Deze dames zijn tevens ook alleen. Door de hondjes komen ze weer in contact met andere mensen. Fietsers die geen last hebben van honden die in de weg lopen. En wij geen last hebben van onoplettendheid van sommige fietsers/scooters.

Cookie-instellingen