Wonen

Toelichting en reactiemogelijkheid.

U leest hier eerst een toelichting op het thema Wonen. Onderaan staat op welke pagina in de concept Visie Binnenstad u hier meer over kunt lezen. Ook vindt u hier de reactiemogelijkheid.

Er is een grote behoefte aan nieuwe woningen in onze stad. Voor de binnenstad  denken we dan aan tenminste 2000 woningen.
In de afgelopen 5 tot 10 jaar zijn stappen gezet om tot een breder aanbod van woningen te komen. Voor jongeren met name door kantoortransformaties en Cadenza I. Appartementen in een duurder segment zoals in de Stadhuistoren (De Kroon) die nu gebouwd wordt. In de Dorpsstraat zijn ook woningen toegevoegd, vooral gericht op gezinnen.

De binnenstad is voor veel verschillende mensen met een stedelijke leefstijl een gewenste plek om te wonen. Dan denken we aan jongeren/studenten, starters, middeninkomens, young urban professionals, empty nesters en (doorstromende) gezinshuishoudens. We willen een palet aan ‘onderscheidende’ woningtypen toevoegen zoals studio’s, ruime  appartementen in de middenhuur en het koopsegment en stadswoningen voor gezinnen en topappartementen (penthouses).

Meer informatie over het thema Wonen leest u op pagina 27 van de concept Visie Binnenstad.

Lees de concept Visie Binnenstad

Bekijk het themafilmpje

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen