Thuis in Van Tuyll

.

Tekst op afbeelding:

Het van Tuyllpark is bij elke Zoetermeerder bekend. Veel mensen komen hier om te gaan sporten, te wandelen en om te genieten van de prachtige natuur.

Delen van het Van Tuyllpark liggen er helaas de laatste tijd verlaten bij, waardoor er aldaar een onprettige sfeer hangt. Daarnaast worden deze plekken niet ten volste benut. Dat is jammer, want het park heeft veel te bieden aan Zoetermeer en haar inwoners.

Tegelijkertijd kampt Zoetermeer met een fiks woningtekort. De stad groeit binnen 15 jaar met 10.000 woningen. Het is een lastige opgave om de inwoners van Zoetermeer in voldoende huisvesting te voorzien, want geschikte locaties worden steeds schaarser. Het van Tuyllpark wordt door de gemeente onderzocht als mogelijke locatie voor woningbouw. De hamvraag is:"hoe voeg ik woningen toe aan een park, zonder af te doen aan de kwaliteit van het park?"

In ons voorstel zoeken wij naar de wisselwerking tussen park en wonen en de meerwaarde die hieruit kan ontstaan. De vele sportvelden en het natuurschoon dat het park rijk is laten we intact, terwijl de verlaten delen juist een heuse opwaardering krijgen. Het park wordt een plek voor rust waar mensen elkaar ontmoeten, en gemobiliseerd verkeer geweerd wordt. Parkeervelden en verlaten panden worden getransformeerd naar een pittoreske en uitgestrekte heemtuin die het hele park met elkaar verbindt. Het park voelt niet meer onveilig aan door de aanwezigheid van woningen en mensen die een oogje in het zeil houden. De woningen worden zo geplaatst dat hun positie bijdraagt aan de beleving van de voetganger, waaronder de Zoetermeerders en de inwoners van het gebied. Zo vormen het park en wonen een ware verrijking voor elkaar.

Tekst onder afbeeldinge rechts:

Levendigheid aan de boulevard

Zwembad aan het water

Hoven met speel- en sportplekken

Kwalitatief en groen park met water

Afbeeldingen

Stemmen

Een momentje...

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen