Van Tuyllpark: een gezonde leefomgeving voor actieve stedelingen

.

Tekst op afbeelding:

Naar een stedelijk park

In onze visie veranderd het Van Tuyllpark in de komende jaren in een topplek waar mens en natuur hand in hand gaan. Wij zien het sportpark uitgroeien tot een multifunctioneel stedelijk landschap, waarin sport, park en stad versmelten. Een unieke plek voor Zoetermeer én Nederland.

De bestaande structuren van park en sport krijgen een stevige upgrade, waaraan zorgvuldig gepositioneerde woonclusters worden toegevoegd. Pure architectuur die op maat te maken is voor een brede doelgroep. De natuur van het park wordt binnentuin zodra het groen door de woonclusters vloeit, vrij toegankelijk maar toch geborgen. Iedere woning kijkt uit over het groen.

Actieve stedeling

De inclusiviteit van bewoners en gebruikers, samen met de natuur staan hier centraal. Het is stedelijk wonen, midden in de natuur. Een plek om thuis te komen in de woonclusters die je omarmen, om te sporten en ontspannen in het park, gebruik te maken van de voorzieningen (kleinschalige horeca en sportfaciliteiten bijvoorbeeld) en te werken (denk aan kantoor aan huis of kleinschalige dienstverlening). Het Van Tuyllpark richt zich op de actieve stedeling die in een gezonde en duurzame omgeving wil genieten van wat het leven te bieden heeft.

Duurzaam en natuurinclusief

Door kwalitatief en divers groen en water toe te voegen is de ontwikkeling ook natuurinclusief en klimaatbestendig. Zo houden we droge voeten én is er ruimte voor verscheidenheid in flora en fauna. Ook de architectuur biedt ruimte aan natuur. Het groen loopt door op de daken en balkons. In de gevels worden nestkasten ingemetseld. Het plan laat zien dat een stedelijke dichtheid prima samengaat met de natuur.

Afbeeldingen

Stemmen

Een momentje...

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen